8.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Poginule dvije osobe u Pelagićevu i Gračanici

Dvije osobe su poginule u saobraćajnim nesrećama koje su se dogodile na putevima u Pelagićevu i Gračanici, potvrđeno je u petak u policiji.

Obje nesreće su se dogodile u četvrtak u isto vrijeme, u 17 časova. U nesreći u blizini Pelagićeva poginuo je Marko Savkić (45) iz tog mjesta, a kod Gračanice Osman Hasić (60), koji je upravljao motokultivatorom.

Iz Centra javne bezbjednosti Doboj saopšteno je, navodeći inicijale, da je Savkić upravljajući automobilom „mercedes“ na magistralnom putu u mjestu Blaževac kod Pelagićeva izgubio kontrolu, te sletio sa puta i poginuo na licu mjesta.

– Savkić se upravljajući „mercedesom“ kretao iz pravca Tuzle prema Orašju i dolaskom u Blaževac, usljed neprilagođene brizne, izgubio je kontrolu nad vozilom. Tada je sletio u kanal sa desne strane puta, a vozilo se više puta prevrnulo i zaustavilo na sredini kolovoza okrenuto na krov – rekli su u CJB Doboj.

Tom prilikom Gojko S., koji se nalazio na mjestu suvozača, zadobio je lakše povrede.

Mještani Blaževca ispričali su da je Savkić nastradao na ravnom dijelu puta, gdje nema krivina.

– Čuo sam da se vraćao od sestre, koja živi desetak kilometara od njegove kuće. Zaista mi nije jasno kako je na tom mjestu sletio sa puta. Kretao se nizbrdo i vjerovatno je jednom stranom zahvatio pijesak pored puta. Zbog brzine je izgubio kontrolu i sletio. Automobil se nekoliko puta prevrnuo, a on je ispao i preminuo na licu mjesta – rekao je jedan od mještana.

Dodao je da je Savkić bio dobar čovjek koji se bavio poljoprivredom i tako izdržavao suprugu i dva sina, a ranije su mu preminuli sestra i otac.

U isto vrijeme dogodila se i nesreća u Stjepan Polju kod Gračanice, u kojoj je poginuo Osman Hasić. Nesreća se dogodila u oštroj krivini, kada su se sudarili motokultivator, kojim je upravljao Hasić i „golf 4“, za čijim volanom je bio E. V., takođe iz Gračanice.

Prema izjavama očevidaca, Hasić je poslije nesreće pao sa motokultivatora i dozivao pomoć. Ubrzo je stigla i Hitna pomoć, koja ga je prevezla u Dom zdravlja Gračanica, gdje je preminuo.

(Glas Srpske)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se