15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Počelo čišćenje korita rijeke Sapne

Danas je počelo čišćenje korita rijeke Sapne u okviru čega se vrši sječa drveća na obje obale i uklanjanje nanosa i sprudova u dijelu od mosta na Ulicama do ušća ove rijeke.

Zamjenik načelnika opštine Zvornik Danijel Dragičević kaže da je ovo prva interventna mjere za povećanje propusne moći Sapne.

– Čišćenje će biti vršeno u dužini od oko pet kilometara, a cilj nam je da u narednom periodu korito ove rijeke očistimo i uzvodno od mosta. Ovim radovima koji podrazumijavaju sječu drveća koje pravi vještačke brane i uklanjanje sprudova i nanesenog drveća, vrši se praktično produbljivanje i proširivanje korita što će povećati propusnu moć ove rijeke – rekao je Dragičević.

Sa mještanima čije se zemljište nalazi na obalama ove rijeke uspostavljena je dobra komunikacija, oni su dozvolili sječu drveća i izvlačenje na obalu, koje će oni odvoziti za svoje potrebe.

Za ove radove angažovani su pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice, te preduzeće „Zvornik putevi“ čije su mašine danas, zbog visine vode, radile pod otežanim uslovima. Ukoliko bude neophodno, u radove će biti uključeni i drugi izvođači, kako bi bili završeni prije jesenjih kiša.

U prethodnom periodu načelnik opštine formirao je i Komisiju za sanaciju korita rijeke Sapne koja ima dvije radne komisije. Komisija je izvršila snimanje stanja na terenu, a njen zadatak je, između ostalog, i davanje prijedloga interventnih radnji radi umanjenja rizika od izljevanja rijeke Sapne.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se