23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Poplave Hercegovini: Plavili podrumi, vozila ostajala na ulicama

TREBINJE – Olujno nevrijeme na području Trebinja tokom noći prouzrokovalo je plavljenje nekoliko podrumskih prostorija, u Bileći je veliki broj vozila na ulici ostao u kvaru, a nevrijeme je zahvatilo i ostale hercegovačke opštine.

U Vatrogasnoj jedinici Trebinje Srni je potvrđeno da su imali četiri intervencije zbog ulaska vode u podrumske prostore, a postavljali su i vreće sa pijeskom kako bi spriječili plavljenje porodične kuće u naselju Vinogradi.

Komunalci su bili angažovani na otvaranju šahtova na gradskim ulicama, a jutros čiste nanose zemlje, pijeska i kamenja, te napadalog lišća i granja da ne bi došlo do ometanja u saobraćaju.

U Meteorološkoj stanici Trebinje kažu da je na području ovog grada od juče popodne palo 118 litara kiše po metru kvadratnom, što je rekordna količina padavina za 24 časa ovog ljeta, dok su udari bure jutros u 6.00 časova dostizali brzinu od 50 kilometara na čas.

Na području Bileće od juče je palo 126 litara kiše po metru kvadratnom, a stanovnici te opštine kažu da ne pamte takvo nevrijeme koje je bilo praćeno jakom kišom, grmljavinom i udarima vjetra.

Većih plavljenja nije bilo, ali je zbog količine vode na ulicama veliki broj vozila ostajao u kvaru.

Iz „Hercegovinaputeva“ Trebinje upozoravaju vozače na opreznu vožnju zbog sitnih odrona na putevima u cijeloj regiji.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se