15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Platili zgradu, pa provjeravali papire

BANJALUKA – Objekat za potrebe ambasade i misije BiH pri EU u Briselu koji je kupljen 2009. godine za oko sedam miliona KM, do danas nije u potpunosti završen, piše „Glas Srpske“.

Prema navodima ovog lista, u međuvremenu je na rekonstrukciju i adaptaciju potrošen dodatni milion KM jer u zgradi nije radio lift, dok je 35.000 evra plus PDV dato advokatskoj kući koja je provjeravala dokumentaciju objekta tek nakon što je cijeli posao bio gotov.

Ove propuste pokazala je informacija o završenom višegodišnjem kapitalnom projektu – kupovina, rekonstrukcija i opremanje objekata za potrebe ambasade BiH pri EU u Briselu, koju je pod oznakom „hitno“ ministar inostranih poslova BiH Zlatko Lagumdžija uputio na razmatranje Savjetu ministara BiH, piše list.

Iako je odluka o kupovini objekta od 1.792 metra kvadratna po cijeni od četiri miliona evra donesena 2008. godine, navodi list, Ministarstvu inostranih poslova trebalo je šest godina da se sve sprovede u djelo.

„Glas Srpske“ navodi i da je, nakon što je odlučeno koji će objekat biti kupljen, započeta provjera potrebnih dozvola za objekat, ekološke i urbanističke saglasnosti, kao i da li postoji hipoteka ili zemljišni dug.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se