4.3 C
Zvornik
19. април 2024.

Obnovljeno suđenje Goranu Sariću

SARAJEVO – Preslušavanjem iskaza svjedoka Tužilaštva BiH počelo je obnovljeno suđenje Goranu Sariću, optuženom za zločin počinjen u sarajevskom naselju Nahorevo.

Predsjedavajuća Apelacionog vijeća Suda BiH Azra Miletić rekla je da će tokom obnovljenog postupka Vijeće preslušati iskaze 15 svjedoka, dok su Tužilaštvo i odbrana ranije naveli da nemaju novih dokaza, prenosi Birn.

Tužilac Marijana Čobović nije iznosila uvodnu riječ, samo je kratko rekla da će Tužilaštvo dokazati da je optuženi počinio djelo za koje se tereti, dok je odbrana navela da ostaje kod uvodne riječi koju je ranije iznijela.

Apelaciono vijeće Suda BiH ukinulo je 30. juna prvostepenu presudu kojom je Sarić osuđen na 14 godina zatvora za zločin počinjen u sarajevskom naselju Nahorevo.

Sarić je u avgustu 2013. proglašen krivim da je, kao načelnik Stanice javne bezbjednosti u Srpskoj opštini Centar, nadzirao i učestvovao u razdvajanju tri grupe muškaraca koji su bili u psihijatrijskoj bolnici Jagomir, nakon što su tu zatvoreni 19. juna 1992. godine.

Prvostepeno vijeće je zaključilo da je dio zatvorenika upućen na područje pod kontrolom takozvane Armije BiH, 29 ih je odvedeno u logore u Vogošći, dok je treća grupa ostavljena, a njihova tijela su pronađena na lokalitetu Skakavca.

Obnovljeno suđenje je počelo preslušavanjem iskaza Ibre Pandžića i Nahida Kožljaka.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se