14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Nova Vlada više vremena i pažnje da posveti problemima u privredi

ZVORNIK – Opštinski odbor Socijalističe partije održao je danas tematsku konferenciju za novinare o stanju u privredi Zvornika i RS na kojoj su govorili poslanički kandidati za Narodnu Skupštinu RS: Vesna Bošković, Vladimir Mijatović i Jakov Galić.

Galić smatra da su nakaradnom privatizacijom uništena velika preduzeća, a da je javni sektor preopterećen velikim brojem zaposlenih kojih ima i po tri puta više nego što je potrebno. Izrazivši nadu da će novi skupštinski saziv biti bolji od postojećeg, Galić je naglasio da očekuje da nova većina izabere Vladu koja će više vremena i pažnje posvetiti problemima u privredi.

Vladimir Mijatović smatra da se privrednici koji hoće da rade za dobrobit građana nalaze u ogromnim problemima, jer skoro da i ne postoje preduslovi za bavljenje industrijskom proizvodnjom. On je naglasio da kao privrednik želi da uđe u izbornu trku kako bi se u Narodnoj Skupštini RS angažovao na stvaranju uslova za bolji poslovni ambijent u kome bi privrednici mogli da iskažu svoje sposobnosti, ali i da ukažu na probleme koji ih prate i usporavaju privredni rast.

Kandidat SP za narodnog poslanika u Skupštini RS, Vesna Bošković je istakla da je neophodno povećati subvencije u poljoprivredi, a kao svojevrstan kuriozitet je navela da su trenutne subvencije za uzgoj stoke manje od troškova koji su neophodni za obezbjeđivanje dokumentacije za subvencije. Ona je naglasila da će se zalagati za otvaranje kancelarije u Zvorniku u kojoj bi poljoprivredni inženjeri svakodnedvno  bili na usluzi poljoprivrednicima.

Poslanički kandidati SP pozvali su građane Zvornika na Centralnu javnu tribinu SP koja će se održati u subotu 27.09. u Domu omladine u Zvorniku, sa početkom u 20 časova.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se