19.4 C
Zvornik
16. април 2024.

Nikolić i Radmanović za što bolju saradnju

BEOGRAD – Predsjednik Republike Srbije Tomislav Nikolić i član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović izrazili su danas zadovoljstvo izuzetno dobrim odnosima koji postoje između Srbije i Bosne i Hercegovine, a pogotovo Srbije i Republike Srpske po Sporazumu o specijalnim odnosima i istakli želju da se ti odnosi i dalje unapređuju, u cilju poboljšanja uslova života građana u obe države.

Predsjednik Nikolić i član Predsedništva BiH Radmanović  su istakli  da je potrebno raditi na uspostavljanju što bolje saradnje, prije svega na polju ekonomije, među svim državama u regionu, jer bi se balkanske države zajednički mnogo bolje suočile sa izazovima koje pred njih postavlja globalno tržište, nego što bi to činile pojedinačno, saopštila je pres služba predsjednika.

Govoreći o situaciji u Bosni i Hercegovini, predsjednik Nikolić je rekao da je Srbija, kao potpisnica Dejtonskog sporazuma, zainteresovana za napredak oba entiteta u Bosni i Hercegovini i za saradnju koja bi koristila svim stranama. On je takođe dodao da se protivi bilo kakvoj izmjeni Dejtonskog sporazuma, jer bi to sigurno dovelo do narušavanja stabilnosti Bosne i Hercegovine, navodi se u saopštenju.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se