18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Nema govora o ukljanjanju spomen-krsta na Zlatištu

Predsjedništvo Saveza logoraša Republike Srpske osudilo je izjavu člana Glavnog odbora Narodnog demokratskog pokreta /NDP/ Radomira Kezunovića da postavljanje krsta na Zlatištu predstavlja „zloupotrebu simbola hrišćanstva“ i istaklo da nema govora o uklanjanju spomen-krsta.

„Oni nikada ne mogu ukloniti onoliko krstova koliko ih mi možemo postaviti na Zlatištu“, rečeno je Srni u Predsjedništvu Saveza logoraša Republike Srpske.

Predsjedništvo Saveza logoraša Srpske podsjeća da je Kezunović bio gradonačelnik Istočnog Sarajeva 2008. godine, kada je zajedno sa Semihom Borovac rekao da „srbočetničke snage nikada neće podići bilo kakvo znamenje u Sarajevu i oko Sarajeva“.

„Nije čudo što se Kezunović našao zajedno u NDP-u sa Draganom Čavićem koji je priznao genocid u Srebrenici“, ističu u Predsjedništvu Saveza logoraša Republike Srpske.

Krst na Zlatištu podignut je kao znak sjećanja na više od 6.500 ubijenih sarajevskih Srba.

Član Glavnog odbora NDP-a Radomir Kezunović izjavio je da je postavljanje krsta na Zlatištu „zloupotreba simbola hrišćanstva“, te pozvao sve relevantne institucije da ga uklone.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se