20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

„Narodni front“: Poništiti nominacije Neškovića i Markovića

BANJALUKA – Nevladina organizacija „Narodni front“ iz Banjaluke podnijela je CIK-u BiH prigovor sa zahtjevom za poništavanje nominacije nezavisnih kandidata za predsjednika Republike Srpske Mladena Neškovića i Vladana Markovića, zbog sumnje da je njihova kandidatura trebalo da posluži za najveću izbornu prevaru od Dejtona naovamo.

„Kandidaturom Neškovića i Markovića, za koje je iz Saveza za promjene potvrđeno da je riječ o vozaču i tjelohranitelju Ognjena Tadića, grubo su prekršena najmanje dva člana Izbornog zakona BiH i izborni sistem doveden do apsurda. Ukoliko se dozvoli da Nešković i Marković učestvuju na predstojećim izborima, izborni proces će biti u potpunosti kompromitovan i legitimitet izbora će biti doveden u pitanje“, saopšteno je ove organizacije za borbu protiv kriminala i korupcije.

Iz „Narodnog fronta“ poručuju da su odlučili podnijeti i formalni prigovor CIK-u „kad ova institucija već sama nije našla za shodno da reaguje na očiglednu prevaru Saveza za promjene i Ognjena Tadića, koji na ovaj način pokazuje kako bi upravljao Republikom Srpskom, kad bi mu narod poklonio povjerenje 12. oktobra“.

„Svjedoci smo da je naš izborni sistem već godinama žrtva raznih manipulacija političkih partija, pogotovo kad je riječ o takozvanim nezavisnim kandidatima, koji su, kako je praksa pokazala, zapravo samo sredstvo da se dođe do potpune kontrole biračkih odbora, odnosno manipulacije izbornim rezultatima“, navodi se u saopštenju.

Javno priznanje Ognjena Tadića o tome da su dvojica navodnih nezavisnih kandidata zapravo njegov vozač i tjelohranitelj, navode iz „Narodnog fronta“, predstavlja dokaz o tome da je riječ o bezobzirnoj prevari, zbog čega pozivaju CIK da učini sve što je u njihovoj moći da osujete ovaj pokušaj i odgovorne suoči sa zakonom propisanim sankcijama.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se