9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Napadačka taktika iznenadila Čelik

Golom Edina Rustemovića u 66. minutu Drina je ostvarila vrlo važna tri boda na gostovanju u Zenici.

Drina je ovom pobjedom prekinula nešto lošiji niz rezultata te uhvatila priključak za sredinu tabele a u narednom kolu dočekuje tuzlansku Slobodu.

„Mi smo ovojili tri velika boda na veoma vrućem terenu gdje se bodovi uopšte teško osvajaju. Odigrali smo dobro, disciplinovano smo djelovali na terenu, nismo igrali zatvoreno nego napadački. Bilo je prilika sa naše strane a bilo je i sa njihove, mi smo jednu od tih šansi iskoristili i ispostavilo se na kraju da je to bilo dovoljno da pobjedimo“, rekao je Mićić.

On kaže da tim u dobroj atmosferi i raspoloženju dočekuje naredni meč protiv Slobode i da se nada da će ekipa biti spremna kako bi osvojila nova tri boda i kako bi se učvrstila na sredini tabele.

Drina je pobjedom u Zenici osvojila ukupno sedam bodova na strani što je čini efikasnijom ekipom u gostima nego na svom terenu, jer su u Zvorniku osvojili svega četiri boda.

„Ekipe koje dolaze nama u goste da se brane, kao što je bio slučaj sa Vitezom, prave mnogo problema, jer imamo malo prostora za igru i teško je napraviti višak. Na strani to nije slučaj, imamo više prostora za kontre i polukontre i sa našim hitrim i brzim igračima dolazimo u situaciju da pravimo višak i stvaramo prilike“, kaže Mićić.

Asistent gola, koji je postigao Rutemović, Slaviša Radović kaže da je utisak poslije pobjede odličan te da su svi u timu jako zadovoljni sa osvojena tri boda u gostima.

„Mi smo u Zenici potvrdili svoje opredjeljenje da na svakoj utakmici, bez obzira gdje nastupamo, igramo otvoreno te da nismo ekipa koja igra bunker. Mi jednostavno ne znamo da se branimo, napadali smo, imali dosta šansi, mada su i oni imali ali naš golman Maksimović je dobro obavio svoj posao“, rekao je Radović.

Na konstataciju da su skoro sve značajnije prilike Drine plod njegovih asistencija, Radović kaže da je to njegov posao i da je Rustemoviću već namjestio dva pogotka te izrazio nadu da će ih biti još.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se