18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Muzej na najbolji način predstavlja Srpsku

BANJALUKA – Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija istakao je da je Muzej Republike Srpske uključen u savremene svjetske tokove i na najbolji način predstavlja Srpsku na evropskoj kulturnoj sceni.

„Muzej je čuvar kulture i tradicije naroda Srpske“, naglasio je Mutabdžija u čestitki povodom Dana Muzeja Republike Srpske upućenoj rukovodstvu i zaposlenima u ovoj republičkoj ustanovi kulture.

On je istakao da su od posebnog značaja brojni programi i manifestacije kojima ova ustanova nastoji da građanima približi muzejsku djelatnost.

U čestitki Muzeju, koji danas slavi 84. rođendan, navodi se da je od osnivanja Muzeja Vrbaske banovine 1930. godine razvijana muzejska djelatnost i da je, zahvaljujući predanim muzejskim radnicima, ova ustanova postala prepoznatljiva po kvalitetnim programima, ne samo u Republici Srpskoj, već i u regionu.

Uz želju da Muzej i u narednom periodu bude jedan od stubova razvoja kulture Republike Srpske, Mutabdžija je svim zaposlenima poželio uspješan rad.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se