18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Mokri i klizavi kolovozi

U većem dijelu Republike Srpske i Federacije BiH /FBiH/ kolovozi su mokri i klizavi zbog kiše koja je tokom noći padala, a magla jutros mjestimično smanjuje vidljivost na području romanijske regije.

Na dionici magistralnog puta Prijedor – Kozarska Dubica, na lokalitetu Donji Jelovac, saobraćaj se zbog ulegnuća kolovoza i dalje odvija jednom kolovoznom trakom u dužini od desetak metara, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Zbog izlaska na teren građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka – Doboj, na dionicama Šešlije – Johovac i Johovac – Rudanka, do kraja godine biće izmijenjen režim saobraćaja i to tako da će danas od 7.00 do 13.00 časova biti aktivne povremene polučasovne obustave saobraćaja svaki puni čas i trajaće po 15 minuta.

Na dionici magistralnog puta Caparde – Karakaj zbog rekonstrukcije kolovoza saobraćaj se odvija usporeno, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na regionalnom putu Prisika 2 – Vitovlje u toku su radovi u mjestu Zapeće, zbog čega se saobraćaj odvija privremeno izgrađenom obilaznicom u dužini od oko 80 metara.

Jednom trakom saobraćaj se odvija na regionalnim putevima Sikirići – Fakovići – Skelani, Tišča – Caparde i LJubovijski most – Drinjača, kao i na dionicama regionalnih puteva Zagon – Jasik i Ukrina – Gornja Vijaka.

Na dionici magistralnog puta Doboj – Tuzla, u mjestu Stanić Rijeka, aktivne su povremene obustave saobraćaja od 9.00 do 15.00 časova zbog deminiranja terena, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na dionici autoputa Podlugovi – Jošanica u FBiH saobraćaj je preusmjeren u preticajnu traku zbog sanacije mosta, a drumski radovi preduzimaju se i na pravcima Čapljina – Stolac, Tuzla – Šićki Brod, Sarajevo – Trnovo, Bosansko Grahovo – Livno i Rostovo – Novi Travnik.

Na graničnim prelazima nema zadržavanja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se