23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Mićić: Vitez je nezgodan rival

Zvornička Drina će se danas po prvi put sastati sa ekipom Viteza.

U okviru 8. kola „BH Telekom“ Premijer lige BiH snage će odmjeriti ekipe čiji je osnovni cilj da ove sezone izbore opstanak u ligi.

S tim u vezi ovaj meč se može posmatrati i kao jedan od direktnih duela u borbi za opstanak dva tima.

Vitez se trenutno nalazi na petnaestom mjestu sa četiri boda a nakon serije loših rezultata kormilo tima preuzeo je Ante Miše. Pod njegovim vodstvom tim je izgubio od Željezničara na Grbavici 2:1 a u Kupu BiH bili su bolji od Gradine iz Srebrenika, nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Ove informacije sigurno da pozivaju na oprez trenera Drine Dragana Mićića, čega je on veoma svjestan.

„Ovo je jako nezgodna utakmica, zato što je to direktan konkurent u borbi za opstanak, i sami znamo da su to veoma nezgodne utakmice. Oni su se u zadnje vrijeme konsolidovali, dobili su novog trenera i vratili samopouzdanje. Od dolaska novog trenera Mišea to je dosta ozbiljnija ekipa i sigurno je da ćemo mi imati problema i zbog imperativa pobjede i zbog toga što smo favoriti“, kaže Mićić.

On je istakao da ga raduje što na raspolaganju ima sve fudbalere tako da će na klupi imati i adekvatne zamjene koji u nastavku utakmice mogu pružiti još bolju igru.

„Nadam se da imamo snage da pokažemo danas dobru igru koju smo prikazivali u poslednje vrijeme i da ćemo uspjeti da potvrdimo osvojen bod u Travniku“, ističe Mićić.

Mićić je dodao da podrška navijača na ovakvim utakmicama mnogo znači i da se nada da će i ovaj put publika doći u velikom broju kako bi pomogli u osvajanju tri boda i ulasku Drine u neku mirniju luku.

Današnju utakmicu sudiće arbitar iz Cazina, Sanel Silić dok će mu pomoćnici biti Asmir Budimlić iz Bihaća i Elvis Prošić iz Cazina. Četvrti sudija je Admir Avdić iz Kalesije.

Delegat susreta je Mersim Mešić iz Gradačca a kontrolor suđenja je Izet Čejvanović iz Tuzle.

Utakmica počinje u 16 časova a cijena ulaznice je 5 KM.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se