5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Mićić: Idemo u Sarajevo da napravimo dobar rezultat

Fudbaleri Drine danas u Sarajevu igraju zaostali meč 5. kola „BH Telekom“ Premijer lige BiH protiv ekipe Sarajeva.

Ova se utakmica trebala odigrati 27. avgusta ali je zbog tadašnjih obaveza Sarajlija u Ligi Evrope ona odgođena za 24. septembar.

O ekipi Sarajeva ne treba puno govoriti jer se uglavnom već sve zna. Jedna od najboljih ekipa Premijer lige ove sezone je zacrtala visoke ciljeve a između ostalog ostvarila je i najbolji evropski rezultat od svih klubova u BiH. Ipak, iako su ih svi prije šampionata vidjeli kao novog prvaka, oni se danas nalaze na petom mjestu sa sedam bodova manje od prvoplasirane ekipe.

Svima je u timu iz Zvornika jasno kome idu na megdan a pogotovo šefu stručnog štaba Draganu Mićiću.

„Sarajevo je naša najbolja ekipa u ligi, i pored trenutno nešto loših rezultata koje bilježe od početka sezone. Mi idemo u Sarajevo da se pokažemo u što boljem svjetlu. Ovaj mladi tim imaće veliki motiv jer igra protiv Sarajeva, i sigurno je da će oni dati sve od sebe da se dokažu i pokažu. Moji igrači imaju kvalitet i sigurno je da se neće obrukati“, rekao je Mićić pred put u Sarajevo, te izrazio nadu da će njegov tim ostvariti dobar rezultat.

Na pitanje zbog čega je na subotnjoj utakmici protiv Viteza najjači dio tima, srednji red, ostao neprimjetan, Mićić odgovara da je najveći problem ekipi pravio klizav teren zbog čega su mnoge poslate lopte prema napadačima ostale neiskorišćene.

„Treba naglasiti i da je Vitez na sredini bio najgušći te je iz tog razloga bilo teško dodati loptu do napadača. Mi smo zbog toga pokušali da se probijemo po boku, imali tri dobre prilike ali to naši napadači nisu iskoristili“, kaže Mićić.

Na konstataciju da je u subotu izgledalo kao da je gostima bilo više stalo do osvajanja jednog boda nego Drini do sva tri, Mićić ističe da su gosti iz Viteza došli u Zvornik sa namjerom da se brane i da osvoje jedan bod.

„Smatram da smo cijelo vrijeme imali veći posjed lopte i diktirali tempo međutim naši napadači su zatajili kod realizacije. Saveznik gostiju je bio klizav teren ali opet mi smo imali donekle svoju igru, ponavljam da smo stvorili dvije-tri dobre prilike koje naši napadači nažalost nisu uspjeli iskoristiti“, rekao je Mićić.

Mićić je prokomentarisao i sve učestalije kritike navijača u pogledu postavljanja njegove taktike kod srednjeg reda, tačnije oko pozicija Rustemovića i Vasića.

„Ne bih se složio sa tim konstatacijama da je to pogrešno postavljena taktika, jer se iz prethodnih utakmica vidi da je to funkcionisalo. Mi ćemo uvijek imati problema kada nam protivnik, na našem stadionu, bude igrao zatvoreno jer na taj način vezna linija neće imati dovoljno prostora i neće moći da funkcioniše. Gledamo da se takve situacije prevazilaze individualno a to znači da se akcija rješava jedan na jedan gdje će naš igrač biti kvalitetniji od protivničkog i gdje će pokušati da napravi višak što bi rezultovalo prilikom za gol“, zaključio je Mićić.

Ekipa će i pored malih zdravstvenih problema Rustemovića i Ćulibrka danas biti kompletna. Utakmica se igra od 16 časova na stadionu „Asim Ferhatović Hase“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se