12 C
Zvornik
23. април 2024.

Kup BiH: Drina danas protiv Borca, Napredak u Mostaru

Danas su na rasporedu utakmice šesnaestine finala Kupa BiH a zvornička Drina ide na megdan banjalučkom Borcu (16 časova).

Trener Drine Dragan Mićić imaće na raspolaganju sve fudbalere, jer su Memović, Uzelac i Đerić rješili problem sa kartonima a i kapiten Maksimović se oporavio.

Mićić ističe da će na Gradski stadion u Banjaluku istrčati nešto drugačiji tim, jer je utakmica protiv Viteza u ovom trenutku važnija za Zvorničane.

„Mi ćemo odmarati neke naše ključne fudbalere jer je nama ipak najbitnija utakmica protiv Viteza. S obzirom da sad imamo i igrački kadar malo duži, daćemo šansu igračima koji su manje igrali. Rasporedićemo minutažu tako da odmorimo igrače i od puta i od igranja. U Kupu se sigurno nećemo predavati, imamo adekvatne zamjene ali opet napominjem, nama je u ovom trenutku bitnija utakmica protiv Viteza“, ističe Mićić.

Mićić se osvrnuo na subotnju odigranu utakmicu u Travniku.

„Utakmica gdje smo mi pokazali da imamo kvalitet i igru, došli u vodstvo, imali dobar rezultat, ali zbog tog neiskustva smo došli do situacije da na kraju ekipa ne izdrži pritisak, koji nam je Travnik nametnuo tih zadnjih petnaestak minuta, i primimo dva gola. Hrabri me zato što mi već zadnjih par utakmica imamo igru, igramo dobro, i ako budemo nastavili ovim tempom ne bi trebalo da dođemo u tu zonu za ispadanje“, kaže Mićić.

On je dodao da igra Drine ima smisla, da se ne igra na dugu loptu nego da se sve zasniva na kratke pasove. Mićić je rekao da je iz godine u godinu vidan i napredak lige u pogledu igre i suđenja.

Govoreći o zgusnutom rasporedu u narednom periodu, Mićić je rekao da sistem utakmica srijeda-subota ne bi trebale da utiču na ekipu.

„Smatram da je ekipa dobro fizički pripremljena, to su mladi fudbaleri, i mislim da se oni mogu nositi sa ovim zgusnutim rasporedom“, zaključio je Mićić.

U isto vrijeme, Napredak iz Donjeg Šepka biće gost aktuelnog prvaka BiH ekipe Zrinjskog.

Raspored svih parova šesnaestine finala Kupa BiH:

Juče
1. Sloboda (Mrkonjić Grad) – Željezničar (Sarajevo) 0:2,
2. Bratstvo (Gračanica) – Olimpik (Sarajevo) 0:0 (3:4),

Danas, 16 časova
3. Rudar (Prijedor) – Podgrmeč (Sanski Most),
4. Sloga (Ljubuški) – Drina HE (Višegrad),
5. Slavija (Istočno Sarajevo) – Velež (Mostar),
6. Jedinstvo (Bihać) – Široki Brijeg,
7. „Metalleghe-BSI“ (Jajce) – Proleter (Teslić),
8. Mladost (Doboj-Kakanj) – Goražde,
9. Zvijezda (Gradačac) – Sloboda (Novi Grad),
10. Vitez – OFK Gradina (Srebrenik),
11. Mladost (Velika Obarska) – Mladost (Župča),
12. Radnik (Bijeljina) – Čelik (Zenica),
13. Zrinjski (Mostar) – Napredak (Donji Šepak),
14. Travnik – Sloboda (Tuzla),
15. Borac (Banja Luka) – Drina (Zvornik),
16. Igman (Konjic) – Sarajevo.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se