15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Kodžoman novi načelnik opštine Laktaši

Kandidat SNSD-a Miroslav Kodžoman osvojio je na prijevremenim izborima za načelnika opštine Laktaši 8.578 ili 55,21 odsto glasova, preliminarni su i nezvanični rezultati Centralne izborne komisije BiH.

Kandidat Saveza za promjene Vukašin Vojinović osvojio je 6.534 ili 42,05 odsto glasova, dok je kandidat Srpske napredne stranke Željko Perenčević dobio 426 ili 2,74 odsto glasova.

Registrovano je ukupno 31.383 birača, a ukupno važećih glasova je 15.538. Nevažećih glasova po drugim kriterijimaje 236, a ukupno nevažećih praznih listića je 39.

Obrađeno je svih 48 biračkih mjesta ili 100 odsto.

Kodžoman: Ispuniću sva obećanja

Novoizabrani načelnik opštine Laktaši Miroslav Kodžoman izjavio je da će ispuniti sva obećanja data građanima ove lokalne zajednice.

„Želim da zahvalim svim našim aktivistima i simpatizerima koji su pretrpjeli mnoge udarce u ovoj izbornij kampanji. Oni su pobjednici ovih izbora“, rekao je Kodžoman Srni.

On je istakao da će od danas krenuti u realizaciju svih predviđenih aktivnosti.

Vojinović čestitao pobjedu

Kandidat Saveza za promjene za načelnika opštine Laktaši Vukašin Vojinović čestitao je protivkandidatu Miroslavu Kodžomanu pobjedu na prijevremenim izborima.

„Što se tiče njihove pobjede, ne ulazimo u to da li su ukrali ili kupili glasove – to je njihova sposobnost. U svakom slučaju im čestitam“, rekao je Vojinović Srni.

On je dodao da je na izborima osvojio 43 odsto glasova, dok je njegov protivkandidat Miroslav Kodžoman iz SNSD-a osvojio 55 odsto i Željko Perenčević iz Srpske napredne stranke dva odsto glasova.

„Očekivali smo da će na izbore izaći 60 odsto birača. SNSD je dobio samo 55 odsto glasova u Laktašima gdje je ponikao i zato smatram da će republički izbori pokazati veoma drugačiji rezultat“, istakao je Vojinović.

On je zahvalio svima koji su učestvovali u njegovoj kampanji, te zaključio da dobijenih oko 6.000 glasova u Laktašima pokazuje šansu da iz ove lokalne zajednice u Narodnoj skupštini budu dva poslanika iz opozicije.

Biračka mjesta na prijevremenim izborima za načelnika opštine Laktaši zatvorena su u 19.00 časova, a na birališta je izašlo 16.075 birača ili 51,22 odsto od ukupnog broja registrovanih.

U trci za načelnika opštine Laktaši na prijevremenim izborima su kandidat Srpske napredne stranke Željko Perenčević, kandidat SNSD-a Miroslav Kodžoman i kandidat Saveza za promjene Vukašin Vojinović.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se