5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Kodžoman u prednosti u odnosu na protivkandidate

LAKTAŠI – Kandidat SNSD-a na prijevremenim izborima za načelnika opštine Laktaši Miroslav Kodžoman izjavio je večeras da nakon 13.000 preborajnih glasačkih listića ima prednost od 2.000 glasova.

„Prema rezultatima sa biračkih mjesta, u prednosti sam u odnosu na opozicione kandidate. Tako će i da ostane do zvanične potvrde izbornih rezulata“, rekao je Kodžoman Srni.

Vojinović: SNSD vodi sa oko 900 glasova

Kandidat Saveza za promjene za načelnika opštine Laktaši Vukašin Vojinović izjavio je Srni da njegov protivkandidat iz SNSD-a vodi sa oko 900 glasova poslije 70 odsto prebrojanih glasačkih listića.

Vojinović je rekao da treba sačekati konačno prebrojavanje glasova, ali da je, ako ne bude promjene, pobjeda SNSD „jalova“.

„Jalova je pobjeda sa nekih sitnih hiljadu glasova više. SNSD je pobijedio zbog male izlaznosti od oko 50 odsto, jer oko 15.000 birača nije glasalo“, rekao je Vojinović u Izbornom štabu Saveza za promjene.

On je izrazio nadu da promjene dolaze 12. oktobra, te istakao da građani „ne bi trebali sebi priuštiti još četiri godine vladavine SNSD-a“.

„Ako je Milorad Dodik ovdje teško pobijedio, postavlja se pitanje da li ima šanse da pobijedi u Srpskoj. Ako ostanete kući, biće isti slučaj kao u Laktašima“, poručio je Vojinović glasačima u Republici Srpskoj.

Biračka mjesta na prijevremenim izborima za načelnika opštine Laktaši zatvorena su u 19.00 časova, a na birališta je izašlo 16.075 birača ili 51,22 odsto od ukupnog broja registrovanih.

U trci za načelnika opštine Laktaši na prijevremenim izborima su kandidat Srpske napredne stranke Željko Perenčević, kandidat SNSD-a Miroslav Kodžoman i kandidat Saveza za promjene Vukašin Vojinović.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se