10.9 C
Zvornik
23. април 2024.

Kik-bokser osumnjičen za ubistvo Ramba

Kik-bokser iz Prijedora Haris Gredelj (28) uhapšen je zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Nedžada Kličića (36) zvanog Rambo iz Cazina.

Gredelja je uhapsila jedinica Granične policije BiH na međunarodnom prelazu Gradiška kada je pokušao da uđe u BiH iz Hrvatske.

Navodeći njegove inicijale, iz Granične policije BiH je saopšteno da je uhapšen 18. septembra oko 17 časova na osnovu potrage zbog ubistva.

– Osumnjičeni je uhapšen na ulazu u BiH kada je kontrolom utvrđeno da je za njim raspisana potraga MUP-a Unsko-sanskog kantona – saopšteno je iz Granične policije BiH.

Odmah poslije hapšenja Gredelj je predat policijskim službenicima MUP-a USK, a poslije kriminalističke obrade predat je u nadležnost tužilaštva.

Izvor blizak istrazi je rekao da je Gredelj osumnjičen da je bio među više maskiranih napadača u kafiću „Gold“ u Ostrošcu kada je ubijen Rambo 14. septembra. Naš izvor je naveo da će dalja istraga pokazati da li je on pucao ili neko drugi.

Potraga za Gredeljom raspisana je početkom sedmice nakon što ga kriminalistička policija CJB Prijedor nije zatekla na mjestu stanovanja. Istog dana, na zahtjev Tužilaštva USK, policija je obavila pet pretresa na području opštine Prijedor, a među njima su bili objekti koje je koristio Gredelj. Tada je zbog sumnje da ima veze sa ubistvom Ramba uhapšen i kik-bokser Dragan Pavlović, kojem je određen jednomjesečni pritvor u Kantonalnom sudu u Bihaću. Obojica osumnjičenih su se kao kik-bokseri ranije u ringu borili jedan protiv drugog.

Gredelj je nedavno osvojio i titulu vicešampiona u kik-boksu u jednoj od verzija „K1“.

Pavlović je navodno iznajmio „opel astru“, koja je korišćena prilikom ubistva Ramba. On je za korišćenje automobila trebalo da plati 80 maraka, ali to nije učinio. Zbog toga ga je vlasnik prijavio policiji pa je tako otkriven.

U Tužilaštvu USK u Bihaću su potvrdili da je jedna osoba uhapšena u toku istrage ubistva Ramba, ali nisu željeli da otkrivaju detalje.

Izvor blizak istrazi je rekao da se sumnja da je ubistvo Ramba naručeno iz Prijedora zbog dugova nekim osobama, ali je istakao da to još nije utvrđeno.

Po Cazinu kruže priče da je ranjavanje kik-boksera Agima Murtića povezano s ubistvom Ramba 18. septembra i da njegove ubice imaju veze s ovim sportom. Murtić je prije dvije godine pretukao Ramba, a njega je ranio portir u Vladi USK Selver Vojić (43), koji je predat tužilaštvu, a koje bi trebalo da odlučuje o eventualnom prijedlogu za pritvor.

U tužilaštvu nisu mogli da komentarišu ove navode, niti da bilo šta kažu s ciljem zaštite istrage.

Kličić je ubijen u nedjelju, 14. septembra, u kafe-baru „Gold“, koji se nalazi u cazinskom Ostrošcu. Nekoliko trenutaka prije ubistva u kafić je ušlo više napadača, maskiranih fantomkama i naoružanih automatskim puškama. Jedan od njih naredio je svim gostima da legnu na pod, a onda je prišao Rambu i ispalio mu metak u potiljak.

Napadači su potom pobjegli sa dva vozila, a vjeruje se da je u planiranju i izvršenju zločina učestvovalo sedam osoba. Nekoliko osoba je već ispitano u svojstvu svjedoka, dok se za četvoricom intezivno traga.

Privođen

Kličić je bio poznat policiji po krivičnim djelima i posjedovanju oružja. On je u BiH postao poznat nakon što je snimio video-klip „Born for action “ (Rođen za akciju) i postavio na mrežu „Jutjub“. Teško naoružan na tom snimku demonstrirao je svoje vojničke vještine. Rambo je privođen više puta. Hapšen je u decembru 2011. godine, jer je pretukao suvlasnika benzinske pumpe „Barel“ u Ćoralićima Huseina Lepuzanovića. Privođen je i u novembru 2010. godine u akciji Državne agencija za istrage i zaštitu (SIPA) zbog šverca oružja i vojne opreme.

(Glas Srpske)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se