18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Kakvo iznenađenje: Drina pobjedila Čelik u Zenici!

Fudbaleri Drine iznenadili su Čelik u Zenici slavivši sa 1:0 evrogolom Rustemovića.

Ovo je ukupno treća pobjeda Zvorničana u Premijer ligi a druga na strani što sa nerješenim ishodom u Travniku govori da Drina mnogo bolje igra na strani nego kod kuće.

Prvu šansu na utakmici propustili su domaći fudbaleri kada je u 11. minutu šutirao Đelmić, nekadašnji fudbaler Drine, ipak golman Maksimović izlazi kao pobjednik. Nešto kasnije Duvnjak je upropastio lijepu akciju Čelika.

Neduga nakon toga i Drina stvara svoju prvu priliku. Radović je ubacio za Ilića a ovaj glavom šalje loptu u stativu golmana Adilovića.

U 29. minutu nakon kornera Kikić je šutirao pored gola Čelika. Šest minuta kasnije Čolović je uposlio Ilića koji ne zahvata dobro loptu i propušta dobru priliku za gol.

Dva minuta prije kraja prvog poluvremena Maksimović spašava ekipu Drine kada sa gol linije izbija loptu koju je glavom poslao Gojković.

U drugom poluvremenu nešto bolja igra Čelika koji stvara i nekoliko dobrih prilika.

U 48. minutu Đelmić je mogao postići pogodak za Čelik kada se našao pet metara od potpuno praznog gola Drine ali promašuje loptu. Dva minuta kasnije Duvnjak je šutirao ali Maksimović ponovo sjajno intervenisao.

Kako se vrijeme odmicalo Čelik je sve više izgledao bezidejno što je unosilo nervozu u njihovu igru što je davalo dosta mogućnosti gostima iz Zvornika.

Rezultat takve igre stigao je u 66. minuti kada je Radović sa povratnom loptom uposlio Rustemovića koji sjajnim volejom pogađa desnu stranu gola Adilovića za veliku radost fudbalera Drine.

Od tog momenta i nije bilo većih uzbuđenja po gol dva tima. Drina se opredjelila za odbranu svog gola dok se Čelik nikako nije mogao trznuti od šoka koji ga je zadesio.

Izdvojićemo solidne prilike Dedića i Osmanagića ali je na kraju ostalo 1:0 za goste iz Zvornika.

Sledeću utakmicu Drina igra kod kuće protiv tuzlanske Slobode dok Čelik dočekuje sarajevski Olimpik.

Rezultati devetog kola:

subota

Čelik – Drina 0:1

Olimpik – Travnik 3:0

Radnik – Borac 0:1

Vitez – Sloboda 3:1

Željezničar – Zvijezda 5:3

Zrinjski – Velež (17h)

nedjelja

Slavija – Mladost (15.30h)

Široki Brijeg – Sarajevo (18.30h)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se