20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Kako se to radi u Zvorniku: Novi video zvorničkog SW kluba (video)

Već skoro dvije godine u Zvorniku egzistira grupa mladih ljudi organizovanih u stritvorkaut klub Bratstvo (street workout club Brotherhood).

Nedavno je klub objavio novi motivacioni video, koji su snimili na teretani na otvorenom na zvorničkoj plaži. Na videu Srđan Filipović i Radan Savić demonstriraju umijeće i vještinu koje su stekli za dvije godine treninga.

-Počeli smo sa ovim načinom treniranja tako što smo vidjeli slične video klipove na Jutjubu, što nas je motivisalo da počnemo i mi i tako je sve počelo – kaže Srđan Filipović, jedan od začetnika ovog sporta u Zvorniku i osnivača kluba.

Stritvorkaut ili kako se još zove ulični trening, je relativno novi način vježbanja koji se javlja 80-ih godina u Americi, da bi se kasnije prenio u Evropu, i tu počinje njegova ekspanzija. Trenutno najbrži rastući trend fitnesa se oslanja na materijale pronađene u okruženju i igralištima. U principu to je kombinacija gimnastike i akrobatike na otvorenom, sa jednom dodatnom dozom razmišljanja same osobe koja nastupa, gdje njegov nastup prerasta u jedan slobodan stil koji postaje atraktivan i puno zabavniji nego klasična gimnastika.

Pogledajte novi motivacioni klip zvorničkog kluba i kako oni to rade:

[mom_video type=“youtube“ id=“MFDyr1NDagk“]

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se