15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Izlila se voda u Laktašima, Banjaluci, Trebinju…

ISTOČNO SARAJEVO – U Laktašima se zbog obilnijih kišnih padavina voda izlila na nebranjena područja, ali za sada nema ugroženih domaćinstava, saopšteno je iz Uprave civilne zaštite Republike Srpske.

U Banjaluci je došlo do izlivanja bujičnih potoka i rječica na području grada.

Ekipe Civilne zaštite su obilazile teren i prema zahtjevima građana u mjesnim zajednicama Dragočaj, Ramići i Motike dostavljali vreće sa pjeskom.

Vatrogasna jedinica je po pozivu građana sedam puta izlazila na teren i ispumpavala vodu iz podrumskih prostora.

U Banjaluci je snabdijevanje vodom i strujom redovno.

Olujno nevrijeme na području Trebinja tokom noći prouzrokovalo je plavljenje nekoliko podrumskih prostorija, u Bileći je veliki broj vozila na ulici ostao u kvaru, a nevrijeme je zahvatilo i ostale hercegovačke opštine.

U Meteorološkoj stanici Trebinje kažu da je na području ovog grada od juče popodne palo 118 litara kiše po metru kvadratnom, što je rekordna količina padavina za 24 časa ovog ljeta, dok su udari bure jutros u 6.00 časova dostizali brzinu od 50 kilometara na čas.

Na području Bileće od juče je palo 126 litara kiše po metru kvadratnom, a stanovnici te opštine kažu da ne pamte takvo nevrijeme koje je bilo praćeno jakom kišom, grmljavinom i udarima vjetra.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se