5.9 C
Zvornik
19. април 2024.

Ivanić: Prioritet borba protiv korupcije u BiH

BANJALUKA – Kandidat Saveza za promjene za srpskog člana Predsjedništva BiH Mladen Ivanić poručio je da će kao budući član Predsjedništva BiH dati ogroman prioritet borbi protiv korupcije u ovoj zemlji.

„Pokazalo se da korupcija nije samo prisutna u Republici Srpskoj, već da je to jedan od problema koji muči i zajedničke institucije BiH“, istakao je Ivanić na javnoj tribini PDP-a u banjalučkom naselju Lazarevo.

Ivanić je istakao da privođenje bivšeg direktora Uprave za indirektno oporezivanje BiH Kemala Čauševića i priča o šteti od dvije milijarde KM upućuje na to da je jedna od ključnih obaveza članova Predsjedništva BiH da se bore protiv toga.

Nosilac liste PDP-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske Branislav Borenović rekao je da je na tribini predstavljen ekonomski program PDP-a, realan socijalni program, te da je bilo govora o borbi protiv kriminala i korupcije u Srpskoj.

Borenović je rekao da je na tribini bilo riječi o tome kako sanirati posljedice poplava koje su u maju zadesile Lazarevo. „To znači da se mora ispitati odgovornost ljudi za ono što se dešavalo i kako da spriječimo eventualne poplave u narednom periodu“, istakao je Borenović.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se