10.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Ivanić: Dodik priziva nerede

FOČA – Kandidat Saveza za promjene za srpskog člana Predsjedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je večeras na tribini ove partije u Foči da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik „svjestan da će izgubiti na izborima i da zbog toga priziva nerede“.

Ivanić je rekao da je to jasan pokazatelj da Dodik „neće predati vlast mirno i da se javnost Republike Srpske na to treba spremiti“.

„Očito je da ovoliko napadno insistiranje na nekoj teoriji zavjere ustvari znači da on gubi izbore i da priprema teren za nemire i za pokušaj da ostane na vlasti na silu“, istakao je Ivanić.

On je naglasio da je na izborima za načelnika opštine u Laktašima opozicija u svakoj varijanti pobjednik, jer je SNSD u toj opštini ranije dobijao po dva ili tri puta više glasova od svih ostalih, a ovoga puta je to „tijesna bitka“.

Ivanić je poručio glasačima da izađu u velikom broju, jer se „SNSD upravo boji velike izlaznosti i svoju šansu vidi u malom odzivu birača“.

Kandidat PDP-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Aleksandar Golijanin rekao je da su Foča i Stara Hercegovina budućnost Srpske, kada je riječ o investiranju u energetski sektor.

„Kao narodni poslanik učestvovao sam u zaustavljanju sumnjivih ugovora na gornjoj i srednjoj Drini, kao i u zaustavljanju devastacije Nacionalnog parka `Sutjeska`, sprečavanjem gradnje malih elektrana, sve s ciljem da nakon 12. oktobra snažno krenemo u izgradnju novih energetskih objekata u većinskom vlasništvu `Elektroprivrede Srpske` i u gradnju infrastrukture, jer je to ključni zamajac za razvoj privrede, koji će povući sve ostalo“, rekao je Golijanin.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se