20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Holistička terapija koja tijelo resetuje na način da samo sebe liječi!

Bowen tehnika je novi i jednstven način liječenja raznih vrsta bolesti, traumatskih i hroničnih. Bowen tretmanima djeluje se na uzrok poteškoća i trajno otklanja i sama poteškoća. Od nedavno ovaj vid terapije moguće je dobiti i u Zvorniku

Mladi zvornički Bowen terapeut, Bojan Kuzmanović govorio nam je o njenim prednosti u liječenju svih vrsta bolesti, poremećaja u tijelu, povreda…

Jeste li se ikada zapitali koliko su kompjuteri složene i sofisticirane naprave? Jednostavnim pritiskom na dugme on može da vam pribavi informaciju iz bilo kog dijela svijeta, ili da zapamti obilje različitih podataka, ili da u svega nekoliko sekundi obavi niz kompleksnih operacija. A opet, kompjutere su ljudi izumili u pokušaju da oponašaju funkcionisanje mozga, a da se time ljudskom mozgu nisu čak ni priblžili!

Bojan Kuzmanović, Bowen terapeut Zvornik (2)Naše je tijelo u čitavom univerzumu jedina vrhunska „mašina“. Zapanjeni smo koliko su elektronski čipovi – osnovne kompjuterske komponente – mali a moćni. A opet, svaka ćelija ljudskog organizma predstavlja svijet u malom. Stvoreni smo da bi za života trajali bez kvarova, ostali savršeno prilagođeni vlastitom okruženju i, što je najvažnije, opremljeni svim alatima neophodnim za „samopomoć“. Drugim riječima, naša tijela imaju sposobnost da se sama liječe, što i Bowenova filozofija dokazuje, od onog trenutka kad postignete potpuno opuštanje.

Nježni Bowen pokreti predstavljaju u stvari buđenje vašeg vlastitog „unutrašnjeg ljekara“, a na sasvim neinvazivan i prirodan način. Na bilo kakvu neuravnoteženost ili disharmoniju koja u tijelu postoji može da se utiče reaktivacijom izvorne matrice, ispravnog načina funkcionisanja svih sistema u organizmu.

Kako se to postiže?

Bowen tehnika je sasvim nov koncept rada na ljudskom tijelu i kao takva nije izvedena iz bilo koje druge metode fizikaIne teraplje, pa ni u jednoj njih nije čak ni slična. Bowen tretman se sastoji od nježnih pokreta palčevima i ostalim prstima ruku preko mišićnog i vezivnog tkiva, bilo preko gole kože, bilo preko lagane odjeće. Ovim se pokretima šalju poruke ka nervnom sistemu i natrag priziva ranije pohranjena ćelijska memorija o njihovom preferiranom opuštenom i uravnoteženom dobrom osjećanju.

Bojan Kuzmanović, Bowen terapeut Zvornik (9)Kroz čitavu se sesiju prave česte ali neizostavne pauze koje tijelu pružaju dovoljno vremena da odgovarajuće reaguje i da započne proces izliječenja. Rezultati mogu biti doista izuzetni, čak i posle samo prve sesije, dok će tijelo sebe nastaviti da samo liječi i tokom narednih nekoliko dana. Često je i svega nekoliko sesija sasvim dovoljno da se postigne unapred prezentovano stanje. Terapeut može da se fokusira bilo na samo jedan naročit problem, bilo da radi na čitavom tijelu kao cijelini. Sasvim različit od svih ostalih terapija „sa rukama na tijelu“, Bowen tehnika ne primjenjuje nikakvu prisilnu manipulaciju. Terapeut ne prisiljava telo da reaguje“ kako mu je naređeno“ već mu dozvoljava da postigne ono sto mu je neophodno da bi sebe samo liječilo, i to kroz onoliko vremena koliko će mu za to biti potrebno a unutar njegovih sopstvenih ograničenja.

Terapija za svakoga

Bowen tehniku preporučujemo svim članovima porodice, od novorođenih do onih najstarijih, svakom sa akutnim ili hroničnim stanjima. Ona takođe izuzetnu relaksaciju pruža i sportistima, trudnicama i osobama sa posebnim potrebama. Ona se tijelom bavi na svim mogućim nivoima: na fizičkom, hemijskom, mentalnom i emocionalnom planu. Rezultati koje postiže sa bebama i životinjama su jednostavno spektakularni, pa se tako isključuje mogući Placebo efekat! Stanja sa akutnim, neurološkim i psiho-somatskim bolestima su bila dokazano poboljšana primjenom Bowen terapije. Stanja kod kojih je odgovor na Bowen tehnike izuzetno povoljan jesu sledeća:

Bojan Kuzmanović, Bowen terapeut Zvornik (6)– Mišićno-koštani i problemi sa zglobovima poput: grčeva u ramenima, (RSI -Repetitive Strain lnjury) povreda od uzastopnog naprezanja, problemi sa koljenima i kukovima, istegnuće skočnog zgloba, bol u leđima, išijas, skolioza, kifoza, ograničeno pokretanje vrata (npr. od posledice efekta biča), sve vrste sportskih povreda;

– Stanja ili neuravnoteženost unutrašnjih organa poput: steriliteta, migrena i glavobolja, astme i bronhijalnih simptoma, polenske alergije, problema sa bubrezima, noćnog mokrenja, poremećaja digestivnog trakta;

– Emocionalni problemi, stres i tenzije, depresije sindrom akutnog hroničnog premora;

– Poremećaji auto-imunog sistema, alergije;

– Neurološki poremećaji, Parkinsonova bolest, moždani udar.

Više o ovoj temi možete saznati na ovom linku.

[mom_video type=“youtube“ id=“H9RCj3pMQ5A“]

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se