12.4 C
Zvornik
16. април 2024.

Gusta magla smanjuje vidljivost

Gusta magla ovog jutra smanjuje vidljivost na području Banjaluke, Prijedora, Mrkonjić Grada i Doboja, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske.

Vozi se po mjestimično vlažnim kolovozima, a zastoja i posebnih ograničenja nema osim na dionicama gdje se izvode radovi. Iz AMS vozačima skreću pažnju na učestale sitnije odrone na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina.

U Brčkom će na raskrsnici „Bolnica“ saobraćaj do 10. oktobra biti otežan zbog radova na izgradnji kružnog toka. Za vrijeme izgradnje, saobraćaj će biti preusmjeren postojećim tranzitom, i to ulicama Banjalučka – Ibrhimbegovića – Klanac – Centar iz prvca Bijeljine i Čelića. Učesnicima u saobraćaju upućena je molba da se u ovom periodu, pridržavaju uputstava sa vertikalne saobraćajne signalizacije.

U okviru projekta sistema vodosnabdijevanja na magistralnom putu Banjaluka – Jajce, dionica Karanovac – Crna Rijeka i regionalnom putu Karanovac – Mitrovići izvode se radovi, zbog čega je svakim danom, osim nedjelje, izmijenjen režim odvijanja saobraćaja u vremenu od 7.00 do 19.00. Saobraćaj se odvija usporeno uz privremeno postavljenu signalizaciju.

Na dionici magistralnog puta Prijedor – Kozarska Dubica, na lokalitetu Donji Jelovac došlo je do ulegnuća kolovoza zbog čega se saobraćaj odvija jednom kolovoznom trakom u dužini od desetak metara.

Saobraćaj se, zbog odrona, jednom trakom odvija na regionalnim putevima Sikirići – Fakovići – Skelani, Tišća – Caparde i LJubovijski most – Drinjača.

Zbog aktiviranih klizišta jednom trakom saobraća se na dionicama regionalnih puteva Zagon – Jasik i Ukrina – Gornja Vijaka.

Do 22. oktobra produženi su radovi na deminiranju terena na magistralnom putu Brod – Odžak, u naselju Liješće, na lokalitetu Šikare, zbog čega u vremenu od 8.00 do 16.00 časova dolazi do polučasovnih obustava saobraćaja. Deminiranje se ne izvodi u dana vikenda i praznika.

Nastavljaju se radovi na deminiranju terena na dionici magistralnog puta Doboj – Tuzla u mjestu Stanić Rijeka, zbog čega u vremenu od 9.00 do 15.00 dolazi do povremenih obustava saobraćaja. Predviđeno je da radovi traju do 17. oktobra.

Na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka dva – Razboj, preko mosta u mjestu Dragalovci zabranjen je saobraćaj svim vozilima težim od pet tona ukupne mase i višim od tri i po metra.

Na putu Brod na Drini – Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za teretna vozila teža od 12 tona.

Saobraćaj se ovoga jutra u FBiH odvija po pretežno suvom kolovozu uz pojačan promet vozila. Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove.

Na dionici regionalnog puta Olovo – Ribnica u Podkamenskom saobraćaju putnička vozila i autobusi, dok je za teretna vozila saobraćaj i dalje obustavljen. Na istoj dionici u mjestu Čuništa, zbog klizišta, saobraćaj se odvija otežano.

Na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, obavezno je poštivanje postavljene saobraćajne signalizacije, uključujući pravce Tuzla – Šićki Brod, Sarajevo – Trnovo, Grahovo – Livno i LJubuški – Čapljina.

Na dionici Simin Han – Kalesija, u mjestu Babajići, zabranjeno je saobraćanje za teretna vozila teža od tri i po tone, a na putu Tuzla – Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.

Na putu Doboj – Tuzla, u mjestu Stanić Rijeka, u toku su deminerski radovi, pa od 9.00 do 15.00 časova dolazi do povremenih kraćih obistava saobraćaja.

Na putu LJubuški – Čapljina, na izlazu iz LJubuškog, izvode se sanacioni radovi, pa se saobraća naizmjeničnim propuštanjem vozila, a na putu
Bosansko Grahovo – Livno u toku je sanacija mosta u mjestu Pusto Polje, pa se saobraća obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.

Jednom trakom naizmjenično od 7.00 do 17.00 časova saobraća se na putu Srbljani – Bosanska Krupa zbog radova na sanaciji škarpe, dok se na putu Odžak-Svilaj u blizini mjesta Novi Grad izvode sanacioni radovi pa se saobraća naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na putu Poriče – Kupres u toku su sanacioni radovi uz naizmjenično propuštanje vozila, na putu Jajce – Banjaluka u mjestu Lučina zbog klizišt se saobraćaj odvija usporeno, jednom trakom.

U Konjicu su u toku sanacioni radovi na mostu pa se saobraća jednom trakom -naizmjenično, kao i na putu Sarajevo – Trnovo, a na putu Tuzla – Ugljevik u mjestu Seljublje zabrnjen je saobraćaj za teretna vozila teža od 3,5 tone.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se