18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Fondacija „Hastor“ stipendira 31 učenika

U Zvorniku su danas potpisani ugovori između Fondacija „Hastor“ i 31 učenika iz zvorničke opštine koji će narednih 12 mjeseci biti stipendisti ove Fondacije.

Predstavnik Fondacije Ramo Hastor rekao je da će stipendije dobijati 17 osnovaca i 14 srednjoškolaca, pojasnivši da je osnovni kriterijum za dodjelu stipendije da je porodica u stanju socijalne potrebe, a potom uspjeh.

Mjesečna stipendija za učenike osnovnih škola je 100 KM, a za učenike srednjih škola 150 KM, odnosno ukupno preko 45.000 KM. Učenici koji postignu bolji uspjeh u odnosu na prethodnu školsku godinu biće nagrađeni sa trinaestom stipendijom, a svaki učenik danas je dobio i školski ranac.

Djecu, roditelje i predstavnike Fondacije pozdravio je načelnik opštinskog odjeljenja za privredu, poljoprirednu i društvene djelatnosti Milan Cvijetinović koji se zahvalio Fondaciji.

– Drago nam je da ovakvih fondacija ima i da su prepoznali gdje to treba ulagati, a ulaganje u obrazovanje je najisplativije ulaganje – poručio je Cvijetinović.

Prošle godine Fondacija „Hastor“ dodijelila je stipendije za 17 osnovaca i 13 srednjošolaca u zvorničkoj opštini.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se