12 C
Zvornik
25. април 2024.

Filipović: Možemo do pobjede protiv Borca

Ušao je u 60. minutu utakmice u Travniku a sedamnaest minuta kasnije postigao je drugi gol za Drinu i vodstvo od 0:2.

Na kraju će se ispostaviti da to nije bilo dovoljno za pobjedu ipak, kako kaže strijelac drugog gola Miloš Filipović, cilj je ostvaren, ekipa je ostala neporažena.

„Mi smo bili bolji rival na terenu, imali smo sigurno vodstvo a i ja sam imao, pored gola, još jednu stopostotnu šansu. Dozvolili smo sebi pad koncentracije i kazna je došla u vidu dva gola. Ipak, naš cilj je bio da u Travniku ostanemo neporaženi i to smo uspjeli“, rekao je Filipović.

Drina sutra igra meč šesnaestine finala Kupa BiH protiv Borca a Filipović ističe da ekipa ne ide sa bijelom zastavom u Banjaluku.

„Sigurno je da će to biti teška utakmica za nas. Borac je dobra ekipa, iako su ove sezone dosta oslabljeni, ali mi ne idemo sa bijelom zastavom, idemo da pobjedimo i tamo“, istakao je Filipović.

Filipović je od dolaska u Drinu postigao tri gola na zvaničnim utakmicama. Dva u Premijer ligi BiH i jedan u Kupu RS. Svaki postignut gol je priča za sebe a koliko su pogoci u prvenstvu bili interesantni govori podatak da su u oba slučaja birani među tri najljepša gola odigranog kola.

„Pa ja sam imao sreće da se to desi baš meni i da ti pogoci uđu u kategoriju najbolja tri gola kola. To se moglo desiti bilo kome ali eto, sreća je htjela da se to desi upravo meni“, kaže Filipović.

On nema dilemu kada je u pitanju opstanak Drine u društvu najboljih.

„Pokazali smo u prethodnim utakmicama da Drina ima kvalitet za ovaj rang takmičenja, tako da opstanak nije upitan. Do sada nas niko nije nadigrao a mislim da ovaj tim ima potencijala da sezonu završi na sredini tabele“, optimista je Filipović.

Filipović je u Drinu stigao u ljetnom prelaznom roku desetak dana prije početka prvenstva. Zbog problema sa papirima preskočio je 1. kolo a svoj debi imao je u Zvorniku protiv Zrinjskog (1:2).

„Svi su me u klubu prihvatili od prvog dana odlično, upoznao sam i grad, i mislim da sam se uklopio u novu sredinu. Debi u dresu Drine je protekao dobro, jedino što smo tada izgubili ovde, od Zrinjskog. U sledećoj utakmici postigao sam gol u Bijeljini što je bio podvig za cijelu ekipu kao i za mene“, zaključuje Filipović.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se