15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Džihadisti mijenjaju taktiku

KAIRO – Militanti iz „Islamske države“ mijenjaju taktiku zbog zabrinutosti od vazdušnih udara u Iraku, pa sada napuštaju sjedišta i mnogo manje koriste mobilne telefone, navodi arapska televizijska stanica „Al Arabija“.

„Iznijeli su sav namještaj, odvezli vozila i naoružanje. Potom su pored puta postavili bombe i uništili svoja sjedišta. Ne kreću se u vojnim konvojima kao ranije, već sada koriste motore, bicikle, i, ako je neophodno, maskirna vozila“, rekao je jedan od plemenskih lidera televizijskoj stanici.

Militanti su postavili svoje crne zastave na krovove civilnih objekata kako bi izazvali konfuziju.

Jedan od očevidaca iz DŽalavla, grada u iračkoj provinciji Dijala, rekao je da su militanti povećali broj svojih komandi, pa umjesto dvije sada imaju 20 i samo tri do četiri čovjeka mogu da ih kontaktiraju.

Očevici ističu da napadi predvođeni SAD nisu zaplašili militante i da se oni kreću ka strateški veoma važnom gradu na sjeveru Sirije na granici sa Turskom.

SAD su u avgustu pokrenule vazdušne udare na pripadnike „Islamske države“ nkon brzog napredovanja džihadista na sjeveru Iraka. Udare su kasnije podržali Francuska, Belgija, Danska i Britanija.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se