8.1 C
Zvornik
25. април 2024.

Drina sutra gostuje Čeliku

Drina u devetom kolu Premijer lige BiH gostuje u Zenici kod ekipe Čelika.

Iako su poraženi u srijedu od Sarajeva, ekipa sutrašnji meč dočekuje u dobrom raspoloženju a svi u timu zvorničkog premijerligaša vjeruju da mogu iznenaditi u Zenici.

Čelik ove sezone ne igra na nivou iz prethodnih sezona. Imaju tek jednu pobjedu i sedam sakupljenih bodova što ih na tabeli svrstava odmah iza Drine.

„Čelik je izuzetno kvalitetna ekipa ali i mi imamo kvalitet i smatram da nama teren u Zenici odgovara za igru i imamćemo sve uslove da odigramo dobro i da damo sve od sebe za pozitivan rezultat“, kaže Mićić.

On je istakao da Drina nije ostavila loš utisak u duelu sa Sarajevom s obzirom na kvalitet protivnika.

„Sarajevo je bila mnogo kvalitetnija ekipa od nas a sutra igramo sa ekipom gdje se možemo ravnopravno nadmetati“, istakao je Mićić.
Jedan od najboljih fudbalera Drine Edin Rustemović kaže da će ekipa dati sve od sebe da sutra uzme bodove.

„Mi idemo u Zenicu da ostvarimo dobar rezultat. Moramo uzeti bodove, to nam je potreba i daćemo sve od sebe da taj cilj i ostvarimo. Treneru smo svi na raspolaganju, izuzev Filipovića, i na njemu je da odluči koji će sastav izvesti“, rekao je Rustemović.

Rustemović je prokomentarisao i gostovanje Sarajevu gdje je Drina zabilježila svoj četvrti poraz.

„Utakmica u Sarajevu nije bila po našoj volji, trudili smo se i dali sve od sebe, ipak oni su druga dimenzija, bolje su igrali, bolje su otvorili utakmicu, primili smo dva brza gola na naše greške, mada da smo uspostavili inicjativu i mi, bilo bi veoma gusto, i vjerovatno bi rezultat bio povoljan za nas“, kaže Rustemović.

Rustemovićeva prirodna pozicija je zadnji vezni fudbaler, ipak u više navrata ga publika može vidjeti i u ulozi prednjeg veznog.

„Tu je trener koji odlučuje šta ću da igram, a ja sam tu da mu se odužim, na koju god poziciju me postavi ja ću dati svoj maksimum. Moja prirodna pozicija je zadnji vezni, i sa te pozicije postigao sam dva gola i dvije asistencije, ali to je trenerova odluka a ja ću se potruditi da se odužim na najbolji način“, zaključuje Rustemović.
Zdravstveni bilten nije zadovoljavajući. Većina fudbalera je prehlađena ali će biti spremna za Čelik dok je Miloš Filipović dobio temperaturu i on će izostati.

Susret se igra od 15.30 časova a sudiće ga Dario Karačić iz Mostara dok će mu pomoćnici biti Dario Tepavčević iz Laktaša i Davor Beljo iz Mostara. Četvrti sudija je Zoran Grbić iz Prijedora.

Delegat susreta je Damir Šarić iz Tuzle a kontrolor suđenja Vlado Liščinski iz Prijedora.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se