3.1 C
Zvornik
18. април 2024.

Đokić: Prioriteti djelovanja – socijalna pravda i zapošljavanje

BRATUNAC – Socijalisti se više od dvije decenije istinski bore za socijalnu pravdu, solidarnost i socijalno odgovornu vlast i od tih ciljeva nikada neće odustati, poručio je ne predizbornom skupu u Bratuncu predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić.

On je istakao da će se socijalisti i nakon izbora zalagati da se Republika Srpska ekonomski snažnije razvija i da se time otvaraju nova radna mjesta i povećava broj zaposlenih lica.

„Naš program iz 1993. godine i dalje je aktuelan, naše ideje i ciljevi kao i način na koji ih želimo ostvariri postaju sve privlačniji i za članove i simpatizere drugih partija i zato nam se pridružuju i naša snaga raste“, ocijenio je Đokić.

Kandidat ove stranke za Narodnu skupštinu Srpske Budimir Aćimović iz Zvornika rekao je da socijalisti idu na izbore sa izuzetno kvalitetenom listom i akcentom da se zalažu za socijalnu pravdu i solidarnost kao za brži ekonomski razvoj i otvaranje novih radnih mjesta za šta imaju konkretne programe.

On je poručio da će ova partija tu borbu nastaviti i nakon izbora u organima vlasti Srpske zajedno sa koalicionim partnerima.

I Jakob Galić, poslanički kandidat ove stranke za skupštinu Srpske iz Zvornika, rekao je da će se, ukoliko bude izabran, boriti u republičkom parlamentu za donošenje zakona koji će omogućiti ekonomsko jačanje, jer je trenutno izuzetno teška ekonomska situacija u Srpskoj.

„Zalagaću se za stvaranje uslova za otvaranje novih radnih mjesta u malim i srednjim preduzećim i za uvođenje više reda u javnim preduzećima“, poručio je Galić.

Kandidat ove partije za Parlamentarnu skupštinu BiH Branko Jašić naglasio je da da su socijalisti prevashodno za konsenzus političkih partija iz Republike Srpske u parlamentu BiH da bi se jedinstveno štitili interesi Srpske u Sarajevu, poštovao Dejtonski sporazum i donosili zakoni koji će podsticati investicije i time doprinositi ekonomskom razvoju i otvaranju novih radnih mjesta.

Predizbornoj tribini socijalista u Bratuncu prisustvovalo je oko 100 članova ove stranke.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se