20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Đokić na krsnoj slavi majke dvojice poginulih boraca

BRČKO – Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić danas je posjetio majku dvojice poginulih boraca Vojske Republike Srpske /VRS/ Anđu Stojanović, koja sama živi u brčanskom naselju Grbavica.

Đokić je posjetio majku dvojice poginulih srpskih boraca povodom krsne slave njene porodice – Krstovdana, uručivši joj prigodne poklone.

„Nemam više s kim ni krsni hljeb da prelomim. Muž mi je umro prije dvije godine. Kćerka je u inostranstvu. Ostaje neprebolna tuga za sinovima Zoranom i Vojkom koje izgubih na početku rata. Hvala svima koji brinu o meni, a posebno Boračkoj organizaciji koja mi je podigla ovu kuću“, rekla je starica Anđa.

Vojko /1964/ je poginuo u Brčkom i sahranjen je na grbavičkom groblju, dok posmrtni ostaci njegovog godinu dana starijeg brata Zorana, koji je život izgubio u selu Lipovac, ni poslije 22 godine nisu pronađeni.

Đokić je rekao da danas nije prvi put u posjeti Anđi Stojanović i poručio da će Republika Srpska nastaviti da brine o ovoj, ali i drugim majkama palih srpskih boraca.

„Mi ćemo i ubuduće da brinemo o njoj. Ona ne smije da bude sama, kao nijedna od mnogih majki u Republici Srpskoj koje su za slobodu i ovu zemlju dale svoje sinove“, rekao je Đokić novinarima.

On je napomenuo da Republika Srpska, u skladu sa svojim mogućnostima, godišnje izdvaja za stambene i socijalno-ekonomske potrebe porodica palih boraca 350 miliona KM.

„U toku je izgradnja 683 stana za porodice palih boraca, tako da će do kraja ove godine biti useljene 774 stambene jedinice namijenjene tim porodicama. S obzirom da veoma sporo teče identifikovanje posmrtnih ostataka Srba ubijenih tokom rata, odlučili smo da te poslove ubuduće vrše forenzičari iz Republike Srpske“, kaže Đokić.

Naselje Grbavica je u minulom odbrambeno-otadžbinskom ratu ostalo bez više od polovine stanovnika.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se