18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Dodik: Uskoro snažna finansijska injekcija iz Rusije

Kandidat SNSD-DNS-SP za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik rekao je na predizbornom mitingu u Gornjim Podgradcima kod Gradiške da Republike Srpska očekuje snažnu finansijsku injekciju od Rusije, koja će stabilizovati budžet i omogućiti otvaranje novih radnih mjesta.

„Od 700 miliona evra koje ćemo dobiti od Rusije, 250 miliona biće plasirano u realni sektor s ciljem otvaranja novih radnih mjesta. Stabilizovaćemo budžet za narednih pet godina, popuniti fondove i povećati plate i penzije“, naglasio je Dodik.

On je na sinoćnjem mitingu rekao je da su ulaganja Vlade Republike Srpske u Gradišku velika, uprkos činjenici da SNSD nije pobijedio na prethodnim lokalnim izborima.

„Gornji Podgradci su dobili savremeni put koji ih povezuje sa sjedištem opštine. Uskoro će biti gotov i put do Mrakovice. Sredstvima Investiciono- razvojne banke biće omogućeno da se ovdje grade prerađivački kapaciteti, jer Podgradci su voćarski kraj“, istakao je Dodik.

Kandidat SNSD-DNS-SP za srpskog člana Predsjedništva BiH Željka Cvijanović poručila je da će u Sarajevu znati da brani interese Republike Srpske.

„Republika Srpska je naša kuća, imamo temelje, zidove, krov, plac. Nedostaje još da se ogradimo, ali istovremeno i da se otvorimo prema savremenom svijetu“, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da od kandidata SNSD-a nema boljih na političkoj sceni.

„Otići ćemo kad se pojave bolji kandidati, ali njih neće biti. Niko od naših protivkandidata nije novi na političkoj sceni. Vi znate kako su se oni dokazali i pokazali dok su imali priliku“, rekla je Cvijanovićeva.

Na predizbornom mitingu predstavio se i kandidat SNSD-a za poslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH i nosilac liste u Izbornoj jedinici jedan Nikola Špirić, te kandidati za poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srpske i Parlamentarnoj skupštini BiH iz Izborne jedinice dva.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se