10.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Dodik: Srpskoj potreban fer i pošten izborni proces

„Za Republiku Srpsku veoma je važno da izbori budu fer, korektni i pošteni, i da dobijemo međunarodnu verifikaciju“, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

„Kao predsjednik Republike Srpske, želim da apelujem na sve da smire strasti, da bez pritisaka i bez vandalizama i rušenja objekata, uništavanja panoa političkih partija, prođemo kroz ovaj izborni proces“, naglasio je Dodik.

„Ako nastavimo sa ovim, drugi će nas smatrati nedostojnim da upravljamo procesima“, izjavio je Dodik danas u Trebinju.

Trebinje osjećam svojim gradom

Na pitanje novinara da prokomentariše niz uvreda i optužbi koje mu je na današnjoj konferenciji za novinare uputio gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević, Dodik je istakao da je bespotrebno odgovarati na njih i da to što je rekao govori više o njemu samom.

Komentarišući Vučurevićevu izjavu da „Dodik ne treba da bude u Trebinju i šta će on u tom gradu“, predsjednik Srpske je rekao da Trebinje osjeća svojim gradom i da uvijek sa zadovoljstvom dolazi, što će, kako je naglasio, činiti i ubuduće.

„Drago mi je da se ovdje sretnem sa prijateljima, a sudeći prema tome kako me građani srdačno dočekuju može se zaključiti da njihov stav nije isti kao Vučurevićev. Kao predsjednik Republike uvijek rado dolazim u Trebinje i rješavamo probleme u tom gradu uz moju, kao i intervenciju Vlade Srpske“, istakao je Dodik, napominjući da su ljudi koji žive u Trebinju zaslužili sve projekte koji su u prethodnokm periodu realizovani i koji će se raditi u budućnosti.

Dodik je podsjetio na neke od tih projekata, među kojima su zgrada Elektroprivrede Srpske, zgrada Regulatorne agencije u izgradnji, tri boračke zgrade, obilaznica, put prema Herceg Novom…

Dodik je podsjetio da je republička vlast uradila mnogo i u vezi sa povećanjem plata i penzija, ističući da su one stabilne i da neće biti njihovog smanjenja u narednom periodu.

„Prosječna plata u Srpskoj, u odnosu na vrijeme kada smo tek došli na vlast, danas je duplo veća, a što se tiče penzija one su povećane prošle godine. Plate u oblasti obrazovanja, zdravstva, javne uprave i policije na republičkom nivou povećane su gotovo stotinu odsto i nije moglo više“, naglasio je predsjednik Dodik.

Na pitanje da prokomentariše Vučurevićevu tvrdnju da „penzije osam godina nisu povećane ni fening“, Dodik je rekao da ne zna šta ima neko drugi o tome da govori ako Udruženje penzionera izrazi zadovoljstvo saradnjom sa vlastima Republike Srpske, poručujući da će „uvaženog gradonačelnika prepustiti njegovom cinizmu i opservacijama“.

„Moram da kažem da smo isključili mogućnost da se ikada u životu sretnemo s njim i razgovaramo o bilo čemu. Ne želim da razgovaram sa ljudima koji nemaju ni minimalno poštovanje prema insitucijama Republike Srpske“, naglasio je Dodik.

RTRS

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se