5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Dodik: SNSD brana urušavanju Srpske

SRBAC – Kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik poručio je večeras u Srpcu da je SNSD brana urušavanju Srpske i da bi strancima zbog toga bilo lakše da pregovaraju sa više učesnika, pogotovu ako su oni nesložni kao sadašnja opozicija.

„Republika Srpska je za mene svetinja. Ona je bolji dio BiH i ako bi se BiH raspala jedino što bi moglo nastaviti da funkcioniše jeste Srpska u kojoj sada vlada mir i sve institucije funkcionišu kako treba, za šta je zaslužan SNSD“, rekao je Dodik na predizbornoj tribini u prepunoj sportskoj dvorani u Srpcu.

On kaže da je posebno vezan za Srbac i ljude koji ovdje žive, jer je iz ove opštine krenula inicijativa za osnivanje SNSD-a.

„Zato sam se Srpcu posebno odužio, tako što sam podržao nekoliko infrastrukturnih projekata u vrijednosti većoj od 40 miliona KM. Srbac je sada povezan modernim saobraćajnicama prema Laktašima, Prnjavoru i Gradišci, renovirane su ulice, izgrađen vodovod i sportska dvorana“, rekao je Dodik.

Neki su građani, kaže Dodik, to zaboravili i na lokalnim izborima glasove dali opoziciji zbog čega sada ispaštaju, jer nova vlast u Srpcu nema skoro ništa da ponudi, pa je ovo poruka da se greška na opštim izborima 12. oktobra ne ponovi.

On je rekao da punu podršku treba dati kandidatu koalicije SNSD-DNS-SP za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Željki Cvijanović, koja je odvažna, hrabra, mudra i zna kako treba pregovarati sa strancima.

Cvijanovićeva je poručila da ide u Sarajevo da bi Republika Srpska i dalje imala čvrstu podršku sa nivoa BiH i obećala da će vjerno služiti svom narodu koji zaslužuje bolji život.

Ona je rekla da će znati da zastupa interese Srpske u svijetu i dodala da Republika Srpska ima dosta prijatelja, ali da je Rusija sigurno najiskreniji.

Kandidat SNSD-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice dva Zora Vidović rekla je da je bivša vlast 2006. godine Srpsku ostavila u ekonomskom sunovratu i da je, zahvaljujući SNSD-u, uspostavljena stabilna fiskalna i socijalna politika.

„Plate i penzije su u međuvremenu duplo porasle i ništa nije smanjivano, već samo poboljšavano, za šta posebnu zaslugu ima Dodik“, rekla je Vidovićeva.

Kandidat za poslanika u Parlamentarnoj skupštni BiH iz Izborne jedinice dva Zoran Kljajčin pozvao je građane Srpca da podršku daju dobrim ljudima, jer samo iza dobrih ljudi ostaju dobra djela.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se