18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Dodik: Moramo voljeti Republiku Srpsku i ne smijemo stati (foto)

Moramo voljeti Republiku Srpsku i ne smijemo stati, rekao je ovo sinoć u Zvorniku kandidat za predsjednik RS i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

Dodik je ovo istakao na centralnom predizbornom mitingu SNSD-a u prepunom Sportsko-rekreativnom centru u Zvorniku, na kojoj su još govorili i kandidatkinja koalicije SNSD-DNS-SP za srpskog člana Predsjedništva Željka Cvijanović, potpredsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Zvornik i načelnik ove opštine Zoran Stevanović, kandidati za poslanike u Narodnoj skupštini Srpske Dušica Savić i Obren Marković, nosilac liste izborne jedinice 2 za Parlament BiH i predsjednik SNSD-a u Zvorniku Lazar Prodanović, kao i gost tribine Miroslav Radovanović, predsjednik Radikalne stranke RS.

Dodik je istakao da je Zvornik u vrhu prioriteta Srpske.

„Zvornik je u vrhu prioriteta Republike Srpske i to se ovdje može vidjeti gotovo na svakom koraku. Zvornik je važan grad Srpske koji je pod rukovodstvom SNSD doživio velik razvoj i napredak. Republika Srpska više nije RS ona ime svoje ime i prezime. Naš cilj je da Republika Srpska bude što manje entitet, a što više država. Nemojte biti u zabludi, vjerovati da možete bez Republike Srpske. Da budem jasan; nema života bez Republike Srpske“, naglasio je Dodik.

On je rekao da je SNSD uradio veliki posao za Srpsku vršeći vlast.

„Kada smo 2006. godine po drugi put došli na vlast naslijedili smo gotovo izgubljenu Republiku Srpsku koju su nam ostavili SDS i PDP. Ti, koji se sada nude kao nešto novo, kao neki spasioci. Republika Srpska je bila bez prijatelja pritisnuta prenosom nadležnosti i reformom policije, jednostavno bili smo eksperiment dijela međunarodne zajednice. Sada, nakon svih ovih godina mogu reći da smo uradili veliki posao. Moramo nastaviti zajedno i političare cijenite zbog toga što su iza sebe ostavili. Pogledajte opštine u kojima je prije dvije godine na vlast došla opozicija predvođena SDS-om i vidite u kakvom su stanju. Sve su u fazi stagnacije i propadanja. Mi želimo upravljati našom Republikom Srpskom i nećemo dozvoliti da nas bilo ko dira. Mi moramo voljeti Republiku Srpsku i ne smijemo stati. Vaš izbor je jednostavan, a to je SNSD, Željka Cvijanović i ja, Milorad Dodik“, istakao je kandidat za predsjednika RS.

Kandidatkinja koalicije tri stranke Željka Cvijanović je istakla da je zalaganjem SNSD-a sačuvano hiljadu radnih mjesta u fabrici „Birač“.

„Dolazak ovdje među vas je kao dolazak kući i ovdje se uvijek lijepo i ugodno osjećam. Zvornik je grad u kojem sam na početku svog premijerskog mandata polagala težak ispit vezano za vaš „Birač“. Našim zalaganjem spasili smo ovu fabriku i više od hiljada radnih mjesta. Pitam sebe a i vas čiji je kandidat Mladen Ivanić i istovremeno odgovaram-ničiji“, rekla je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je naglasila da je SNSD pokazala odgovornost u svom radu.

„Ja sam kandidat SNSD-a, DNS i SP. Isti je slučaj i sa predsjednikom Republike Srpske Mioradom Dodikom koji je kandidat SNSD i koalicionih partnera a njegov protivkandidat ne zna se čiji je i koliko je stranaka čiji je kandidat do sada promijenio. Politika nije lagati i galamiti, već je ona odgovoran posao koja podrazumijeva rad za svoj narod. Sve što smo radili do sada dobro smo radili. Pozivam vas da budemo zajedno u ovo važno i teško vrijeme. Naprijed za pobjedu SNSD i za pobjedu Srpske“, istakla je Cvijanovićeva.

Kandidatkinja za poslanika u Narodnoj skupštini Dušica Savić je rekla da SNSD ispunjava svoja obećanja.

„Na kraju četverogodišnjeg mandata kao narodni poslanik koji je vašom voljom četiri godine proveo u Narodnoj skupštini želim da vam kažem da smo uradili mnogo. Mnogo je projekata koji smo realizovali, ali ja ću večeras izdvojiti samo zvorničko porodilište. SNSD je stranka koja sva obećanja ispunjava i zato vas pozivam da 12. oktobra od Pilice do Drinjače svi redom glasate za SNSD, Željku Cvijanović i Milorada Dodika“, rekla je Saviće.

Kandidat za narodnog poslanika Obren Marković je istakao da bez SNSD-a ne bi bilo Republike Srpske.

„Želim da se zahvalim svim građanima Zvornika i Republike Srpske za ukazano povjerenje čijom voljom sam u proteklom periodu bio poslanik u Narodnoj skupštini. Ali ću večeras ipak izdvojiti borce Republike Srpske bez kojih, to svi znamo, nebi bilo Republike Srpske. Ja čvrsto vjerujem u vas i znam da ćemo 12. oktobra proslaviti još jednu SNSD pobjedu“, rekao je Marković.

Nosilac liste izborne jedinice 2 za Parlament BiH i predsjednik SNSD-a Zvornik Lazar Prodanović je rekao da su predstojeći izbori presudna bitka za Srpsku.

„SNSD ovdje u Zvorniku je ostvario šest uzastopnih pobjeda. Očekujemo da 12. oktobra proslavimo našu sedmu pobjedu. U narednom periodu radićemo na tome da Zvornik bude regionalni centar u koji će se vratiti mnoge institucije koje su mu oduzete i čvrsto vjerujem da ćemo ponovo ovdje dobiti sud i izgraditi novu bolnicu.Mi smo na granici sa našom majkom Srbijom i predstojeći izbori su presudna bitka za budućnost svakog građanina Zvornika i Republike Srpske“, rekao je Prodanović.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se