-1.6 C
Zvornik
20. април 2024.

Dodik: Koalicioni partneri osiguravaju političku stabilnost Srpske

DOBOJ – Kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik poručio je večeras u Doboju da saradnja sa SP i DNS-om osigrava da Srpska bude politička stabilna, što se mjeri snagom njenih institucija.

„Stranci žele nestabilne političke institucije, te da Vladu Republike Srpske čini pet do šest novih partija koje bi se međusobno gložile“, rekao je Dodik na centralnoj konvenciji SP u Doboju.

Dodik je upozorio da bi u takvim okolnostima Republike Srpske bilo sve manje, te poručio da ne želi jačanje BiH.

U obraćanju okupljenima Dodik je rekao da je njegov protivkandidat ispred Saveza za promjene Ognjen Tadić angažovao svog tjelohranitelja i šofera samo da bi SDS imala više prava na glasačka mjesta.

On je istakao da je vladajuća koalicija tokom majskih poplava u Doboju od prvog dana djelovala zajedno putem institucija Srpske za razliku od gradonačelnika Doboja Obrena Petrovića za koga se u tim momentima nije znalo gdje se nalazi.

Kandidat Koalicije SNSD-DNS-SP za srpskog člana Predsjedništva BiH Željka Cvijanović navela je da je vladajuća koalicija mnogo puta uspješno „testirana“ i poručila da aktivan zajednički rad podrazumijeva stabilnu Vladu Republike Srpske, predsjednika Srpske, člana Predsjedništva BiH i dovoljan broj poslanika u Predstavničkom domu parlamenta BiH.

Cvijanovićeva je zahvalila rukovodstvu i članstvu Socijalističke partije za dosadašnju dobru atmosferu.

„Zajednički smo povećavali plate, penzije, donosili odluke o značajnim infrastrukturnim projektima i realizovali ih kada su svi očekivali suprotno“, istakla je Cvijanovićeva.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se