4.3 C
Zvornik
19. април 2024.

Dodik: BiH upitna, želim stabilnu Srpsku

GRADIŠKA – Kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za predsjednika Republike Srpske na opštim izborima Milorad Dodik rekao je večeras na centralnom predizbornom mitingu u Gradišci da je BiH upitna i će takva ostati, a da želi mirnu i stabilnu Republiku Srpsku.

„Hoćemo da budemo mirni i stabilni i da nastavimo put napretka koji je uveliko u toku. Moramo očuvati naš narod, naciju, vjeru, krsnu slavu, Republiku Srpsku“, poručio je Dodik.

Predsjednik SNSD-a rekao je da samo velike partije imaju veliku odgovornost i da se partija na čijem je čelu ne boji odgovornosti.

Dodik je naglasio da se optimizam temelji na međunarodnim prijateljima u liku Rusije, Srbije, Izraela i sve više evropskih država.

„Sada se vidi da smo bili u pravu kada smo upozoravali na regrutovanje terorista u BiH. Prema obavještajnim podacima, u BiH je trenutno 3.600 potencijalnih terorista, a među njima nije nijedan Srbin. Zato nam treba snažna i bezbjedna Republika Srpske, koju ćemo dalje jačati“, rekao je Dodik.

Kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za srpskog člana Predsjedništva BiH Željka Cvijanović rekla je da je Republika Srpska centar svih interesovanja, čije će ona interese znati braniti u Sarajevu.

„Za razliku od mog protivkandidata, ja nisam osoba kompromisa i neću u Sarajevu lako ići na kompromise. Hoću da u Predsjedništvu BiH uz jaku većinu u Parlamentarnoj skupštini branim i odbranim interese Srpske“, rekla je Cvijanovićeva.

Na večerašnjoj tribini, koju je pratilo više od pet hiljada ljudi, obratili su se i nosilac liste u Izbornoj jedinici tri i dva za poslanike u Narodnoj skupštini Igor Radojičić i Zoran Adžić, kandidat SNSD-a za poslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH i nosilac liste u Izbornoj jedinici jedan Nikola Špirić, te kandidati iz Gradiške.

Na tribini su učestvovali i kandidati iz Srpca, Prnjavora, Laktaša, Banjaluke i Novog Grada.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se