9.3 C
Zvornik
19. април 2024.

Dodik: Ako me narod izabere radiću s istom strašću

BANJALUKA – Drže me dobri ljudi, a umore glupost i nesposobnost. Takav sam kakav sam, ako me narod izabere radiću s istom strašću kao i dosad, obećao je danas Milorad Dodik, predsjednik RS, gostujući na banjalučkom Nes radiju.

On je istakao da penzije i plate u Republici Srpskoj sigurno neće biti smanjivane i redukovane. Najavio je da će RS pokušati da dođe do stabilnih, dugoročno održivih finansijskih izvora, kako bi se pokušalo utjecati na povećanje plata i penzija.

„Smatram uspjehom što smo u svim ovim godinama održali plate i penzije“, istakao je predsjednik RS. Rekao je da je ponosan na sve što je aktuelna vlast na čelu s njim uradila u protekle četiri godine.

„Republika, koja nema međunarodni status države, koja je dio BiH, osporavana od te iste BiH i jednog dijela stranaca, nije mogla više da učini na ekonomskom razvoju. Najveći uspjeh je što smo u proteklih osam godina ostali na nogama uprkos svim izazovima“, istakao je.

Upitan da prokomentira poziv političkih protivnika da se više bavi ekonomijom i razvojem, a manje nacionalizmom, on je ocijenio da je to „floskula koju su podvalili stranci“.

„To je, kao, nemojte govoriti o RS i da ste Srbin, onda ćete imati 5.000 KM platu. A onda ćete prenijeti nadležnost na nivo RS. To je tema javnog podmetanja, olako prihvaćenog. Sama činjenica da smo u ovom vremenu povećali bruto proizvod 70 odsto govori da smo se i te kako bavili ekonomijom“, naveo je Dodik.

Predsjednik RS je ocijenio da njegovi politički protivnici Mladen Ivanić, Mladen Bosić i Dragan Čavić iza sebe nisu ostavili nijednu školu, nijedan put, niti jednu građevinu…

„Neka pokažu šta su uradili za svog mandata, ima li ijedna škola, ijedan put, bilo šta? Čime su se oni to bavili, a u njihovo vrijeme nije bilo globalne ekonomske krize. Ima li išta što su uradili? Nema, tragali smo, nema nigdje ništa!“, zaključio je Dodik.

Na pitanje da odgovori na optužbe za umiješanost u korupciju, Dodik je istakao da se o korupciji uvijek pojačano priča u izborno vrijeme.

„Ako je iko ogrezao u korupciji i kriminalu, ako je iko otpuštao zatvorenike, onda su to bivši predsjednici Šarović (Mirko) i Čavić (Dragan). Oni su masovno otpuštali ljude, čak i one koji su ubijali djecu. I ja ne dozvoljavam da mi takvi drže priče“, rekao je Dodik.

Za projekat „Južni tok“ predsjednik RS je ocijenio da je od izuzetnog značaja za RS, ali da mu nije jasno zašto ga koče u Federaciji.

„Moram ovdje reći da u Sarajevu neće više ništa proći, ni vremenska prognoza, dok se ne riješi pitanje ‘Južnog toka'“, poručio je predsjednik RS, koji je ocijenio da se uprkos svemu nije umorio.

BiH okvir koji ugrožava RS

Predsjednik RS je ponovio da je „BiH okvir koji ugrožava RS“.

„Ja samo ne vjerujem u mogućnost BiH kao samostalne države. RS nikom ne bi smetala kao samostalna država i ne bi bila remetilački faktor. Ideja o RS kao državi nikad nije izgubljena, bila je malo potajena, a sada smo to potpuno rehabilitovali i stavili na dnevni red. RS ranije to nije mogla uraditi, a da li će RS biti nezavisna – potpuno sam uvjeren, i volio bih da budem čovjek koji će predvoditi taj proces“, rekao je Dodik.

Nezavisne novine

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se