5.9 C
Zvornik
25. април 2024.

Dječak pokušao ugušiti učenicu u toaletu

BRČKO – Učenik drugog razreda Ekonomske škole u Brčkom fizički je napao svoju godinu dana stariju koleginicu, dok je obavljala dežurstvo u pomenutoj školi.

Kako Nezavisne nezvanično saznaju, incident se dogodio u srijedu oko 19 časova u školskom toaletu.

„Učenica je dežurala u školi i u jednom trenutku joj je prišao mlađi kolega, odvukao je u tolaet i fizički nasrnuo na nju, hvatajući je za vrat“, kazao nam je izvor blizak istrazi, dodajući da mu nije poznat razlog napada na učenicu.

Kako kaže, vapaje učenice, na sreću, čuli su gosti obližnjeg kafića i odmah reagovali.

„Prozor od toaleta se nalazi preko puta kafića, pa se i najmanja prepirka čuje. Gosti koji su sjedili to veče u lokalu popeli su se na prozor i vidjeli dječaka koji je, kako su oni naveli, gušio djevojčicu i napadao je“, ispričao nam je naš izvor.

Prema njegovim riječima, vidjevši to, maloljetni napadač je pustio djevojku i pobjegao u školski hodnik.

„Ovaj napad je izrevoltirao svjedoke incidenta, koji su, nakon što je dječak pobjegao, krenuli u školu da se s njim obračunaju. Ubrzo su reagovali nadležni u školi pa je spriječen još jedan incident“, kazao je izvor, dodajući da je cijeli slučaj prijavljen policiji, direktorici škole i pedagogu, koji su pozvali oboje učenika na razgovor.

Prema riječima srednjoškolaca koji su se zatekli poslije incidenta, napadnuta djevojčica je, zbog šoka, neprestano plakala.

Radojka Lazarević, v.d. direktora Ekonomske škole, potvrdila nam je da se dogodio incident, ali da ne može reći više detalja.

„Upravo sam krenula na sastanak, na kojem će se raspravljati o ovom slučaju, on će trajati do predveče, pa vam nisam u mogućnosti dati izjavu“, kazala nam je kratko Lazarevićeva.

I Halid Emkić, portparol brčanske policije, nam je kazao da im je incident prijavljen oko 19.10, nakon čega je upućena patrola u školu.

„Ispitali smo učenike u prisustvu njihovih roditelja. Trenutno provjeravamo njihove navode da li su istiniti“, kazao nam je Emkić.

Nezavisne novine

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se