14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Danas počinju radovi u okviru druge faze projekta „Izgradnja vodovodnog sistema i kućnih priključaka za vodovodni sistem Zvornik-Sjever“

Danas zvanično počinju radovi u okviru druge faze projekta „Izgradnja vodovodnog sistema i kućnih priključaka za vodovodni sistem Zvornik-Sjever“ koje će izvoditi Konzorcijum „Keso promet“ DOO Zvornik i „Eko-euro tim“ DOO Krupa na Vrbasu.

Početku radova prethodio je radni sastanak aktera uključenih u realizaciju projekta.

Načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović istakao je da je cilj rukovodstva opštine Zvornik da sva domaćinstva na prostoru opštine budu obuhvaćeni vodovodnim sistemom i imaju svakodnevno kontrolisanu vodu.

– Mi ovim radnim sastankom počinjemo izgradnju druge faze Vodovoda „Zvornik Sjever“, nakon kojeg počinju i zvanično radovi na dva gradilišta, u Trnovici i Skočiću. Druga faza obuhvata vodosnabdijevanje stanovnika svih visinskih dijelova u mjesnim zajednicama Šepak, Roćević, Skočić, Pađine, Trnovica, Jaasenica i Kiseljak. U narednih godinu dana, koliko će trajati radovi, praktično će sva ova domaćinstva iz viših zona biti priključeni na vodovod Sjever, imaće gradsku pitku vodu svakodnevno kontrolisanu, a to i jeste naš cilj, da sva domaćinstva na prostoru naše opštine budu obuhvaćeni ovakvim vodovodnim sistemom – rekao je Stevanović.

Zdravko Stevanović koordinator Tima za nadzor na izvođenju radova na projektu u Zvorniku i glavni nadzorni organ za projeka VAT SAN koji se odnosi na rekonstrukciju i izgradnju vodovodnih i kanalizacionih sistema u 20 opština Republike Srpske, rekao je da su se stekli svi uslovi da otpočnu radovi na izgradnji i rekonstrukciji vodovodnog sistema u okviru druge faze projekta Zvornik Sjever.

– Ukupna investicija je preko 2.400.000 KM, a predviđeni rok za završetak radova je 12 mjeseci. Projekat obuhvata rekonstrukciji vodovodnih instalacija i izgradnju pumpnih stanica i rezervoara na 11 lokacija – rekao je koordinator Tima za nadzor na izvođenju radova Stevanović.

 

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se