23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Čišćenje korita rijeke Sapne

Načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović obišao je danas sa saradnicima radove na čišćenju korita rijeke Sapne koji su počeli juče.

Načelnik Stevanović rekao je da su radovi počeli interventno, a nakon što su svoje mišljenje dali stručnjaci iz Javna ustanova „Vode Srpske“.

– Radimo na uređenju korita u dijelu od mosta u Ceru do mosta za Ulice i dalje prema ušću. Smatramo da je baš na ovom dijelu neuređeno korito Sapne uzrokovalo posljednje avgustovske poplave u mjesnoj zajednici Ekonomija. Radiće se i uzvodno u mjesnoj zajednici Šetići gdje je planirana regulacija korita u dužini od 800 metara – najavio je danas Stevanović.

Regulaciju korita Sapne u Šetićima finansiraće „Vode Srpske“, a većinu ostalih radova Opština Zvornik.

Načelnik Stevanović rekao je da će ovih dana biti završena i rekonstrukcija mosta na Kušlatu prema naseljenom mjestu Liješanj, kao i da će u toku ove nedelje početi radovi na rekonstrukciji i postavljanju mosta u mjesnoj zajednici Jasenica.

– Očekujemo da ćemo u toku ovog mjeseca, ako vremenske prilike posluže, završiti sve ove planirane radove – napomenuo je načelnik opštine Zvornik.

Čišćenje korita rijeke Sapne počelo je juče i podrazumijeva sječu drveća na obje obale i uklanjanje nanosa i sprudova, što je prva interventna mjere za povećanje propusne moći Sapne.

U prethodnom periodu načelnik opštine formirao je i Komisiju za sanaciju korita rijeke Sapne koja ima dvije radne komisije. Komisija je izvršila snimanje stanja na terenu, a njen zadatak je, između ostalog, i davanje prijedloga interventnih radnji radi umanjenja rizika od izljevanja rijeke Sapne.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se