5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Centar Beograda pod policijskom blokadom (foto/video)

BEOGRAD – Centar Beograda je od ranog jutra pod policijskom blokadom, zbog za danas najavljene gej parade.

Jake policijske snage, sa opremom za razbijanje demonstracija, blokirale su oklopnim vozilima sve ulice ka užem centru grada – od Slavije do Željezničke stanice, javio je izvještač Srne.

Žandarmerija, interventna policija i druge specijalne snage su raspoređene na svakoj raskrsnici, kao i ispred državnih institucija.

Gradski prevoz i saobraćaj prema centru grada se ne odvija. Na nekim mjestima u centru grada su postavljeni i pokretni toaleti.

Na fasadama objekata pored centralnih ulica ispisani su grafiti protiv gej parade. Na ispisanom grafitu „Neće šetati“, očigledno pristalica gej parade je precrtao „ne“, ali odmah ispod toga neki protivnik tog skupa je dodao „malo sutra“.

U gradu je mirno, nakon sinoćnjeg protesta više hiljada ljudi na Trgu Republike, u organizaciji Pokreta „Dveri“, koji su tražili da se gej parada ne održi.

Okupljeni su se razišli poslije ponoći, ne dočekavši saopštenje državnog Biroa za koordinaciju rada službi bezbjednosti, koji je trebalo da još sinoć donese konačnu odluku o održavanju gej parade.

Aktivisti gej parade smatraju da, pošto je u ponoć istekao zakonski rok za otkazivanje ovog skupa, to znači da će gej parada biti održana.

Gej parada je planirana u 12.00 časova ispred zgrade Vlade Srbije, a završiće se kilometar dalje, na platou između Skupštine grada Beograda i Doma Narodne skupštine.

[mom_video type=“youtube“ id=“MI4aVFSDcuk“]

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se