15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Blater potvrdio kandidaturu za peti mandat na čelu FIFA

Predsjednik Međunardne fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater potvrdio je danas da će se kandidivati za peti mandat na čelu svjetske fudbalske organizacije.

– Saopštio sam Izvršom komitetu da ću prihvatiti zahtjeve različitih asocijacija i federacija da se kandidujem na izborima za svoj peti mandat – rekao je Blater.

Sedamdesetosmogodišnji lider FIFA na tom mjestu je od 1998. godine, ali je poslednjih mjeseci suočen sa rastućim kritikama evropskih fudbalskih čelnika, prije svega zbog moguće korupcije prilikom izbora domaćina Mundijala 2022. godine.

– Prije svega, ja sam na raspolaganju FIFA, koja je takođe na usluzi – rekao je Blater i dodao da FIFA još nije okončala sve reforme.

Izbori za predsjednika FIFA biće održani 29. maja u Cirihu, a podnošenje kandidatura počinje 29. januara.

Jedini protivkandidat Blateru za sada je Francuz Žerom Šanpanj, koji, po svemu sudeći, ima male šanse da dobije trku.

Blater je rekao i da izvještaj o mogućoj korupciji u toj organizaciji prilikom izbora domaćina Mundijala 2018. i 2022. neće biti objavljivan, naglasivši da ni jedan član Izvršnog komiteta FIFA nije zatražio objavljivanje dokumenta, koji je posle višemjesečne istrage sačinio glavni istražitelj u FIFA Majkl Garsija.

Nekoliko članova FIFA su poslednjih dana zatražili da se izveštaj objavi, a Blater je napomenuo da ti članovi nisu bili prisutni kada je 2. decembra 2010. odlučeno da se Rusiji i Kataru dodeli organizacija Mundijala 2018. i 2022.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se