15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

„Alumina“ obezbijedila desetodnevni odmor za višestruke dobrovoljne davaoce krvi

ZVORNIK – Kompanija „Alumina“ iz Zvornika obezbijedila je besplatan odmor za dobrovoljne davaoce krvi na Crnogorskom primorju. Grupa višestrukih dobrovoljnih davalaca krvi iz najvećeg zvorničkog kolektiva, provešće narednih deset dana u fabričkom odmaralištu u Baošićima.

Popularni „gliničari“ godišnje daruju blizu 200 doza tečnosti koja život znači po čemu prednjače u zvorničkoj opštini.

Za svoja humana djela dobrovoljnim davaocima krvi iz ove fabrike, Skupština opštine Zvornik je, prije nekoliko godine, dodijelila posebno priznanje.

„Menadžment kompanije „Alumina“ prepoznao je značaj misije i uloge ovih ljudi u našem društvu, te je, kao mali znak pažnje, odlučio da višestrukim dobrovoljnim davaocima obezbijedi desetodnevni odmor u fabričkom odmaralištu u Baošićima“, rekao je Mišo Lazarević, predstavnik kompanije „Alumina“ za odnose sa javnošću.

Đorđo Milošević, dugogodišnji dobrovoljni davalac krvi, izrazio je zahvalnost rukovodstvu kompanije na ovom lijepom gestu, jer je ovo jedan od rijetkih primjera pažnje prema dobrovoljnim davaocima krvi.

„Osim odmora, desetodnevni boravak na moru iskoristićemo i za druženje, a planiramo da u narednom periodu organizujemo i zajednički izlet za naše radnike, dobrovoljne davaoce krvi“, rekao je Milošević, naglašavajući da u Baošiće putuje 11 dobrovoljnih davalaca krvi.
Veliki humanista, Milan Gošnjić, VKV metalostrugar u „Alumini“, više od sto puta je darivao krv, poklonivši iz svojih vena više od 30 litara dragocjene tečnosti.

„Prvi put sam krv darivao kad sam bio učenik trećeg razreda zanata u Karakaju. Bio je to za mene poseban osjećaj, baš uzvišen čin“, kaže Gošnjić, koji je već tada odlučio da bude redovan davalac.

Snaga humanosti, ali i zadovoljstva spašavanja nečijeg života, utkana je više od četiri decenije u životu ovog plemenitog čovjeka.
„Nikada me nije interesovalo kome treba moja krv i kome će spasiti život ili pomoći u liječenju. Samo sam želio da ljudima pomognem“, navodi Gošnjić.

U humanoj misiji dobrovoljnog davanja krvi Đoko Petrović je prisutan od 1987. godine. Više od 50 puta darivao je crvene „kapi života“.
„Posjedujem krvnu grupu „A“ pozitivna i srećan sam kad na ovaj način mogu da pomognem ljudima“, kaže Petrović.
Višestruki dobrovoljni davalac Ivan Arapović kaže da je ponosan na svoje kolege u fabrici koji su u brojnim slučajevima pokazali svoju humanost.

„U našem kolektivu ima dosta radnika koji su dobrovoljni davaoci krvi. Našim venama ne teče samo krv, nego i svojevrsna ljudska solidarnost“, kaže Arapović, koji dragocjenu tečnost daruje od 1984. godine.

Grupa dobrovoljnih davalaca krvi iz „Alumine“, u fabričkom odmaralištu u Baošićima, boraviće od 6. do 15. septembra.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se