15.4 C
Zvornik
20. април 2024.

Al kaida – najveća prijetnja bezbjednosti

BANJALUKA – Radikalni islamistički pokret Al kaida najveća je prijetnja bezbjednosti u BiH, smatra ekspert za borbu protiv terorizma Dževad Galijašević.

„Infrastruktura Al kaide u BiH se gradi od 90-tih godina prošlog vijeka. Članovi ovog pokreta su postali dio političkog sistema, vjerskih zajednica, nevladinog sektora, obavještajnih i paraobavještajnih struktura i pravosudnih institucija“, rekao je Galijašević Srni.

Komentarišući prijetnje „Islamske države“ stanovnicima svih zemalja članova globalne antiterorističke koalicije, uključujući i BiH, Galijašević je napomenuo da su takve prijetnje upućivane i ranije, ali i istakao da ne smiju biti potcijenjene.

„Svi koji napadaju interese ove ekstremističke grupe biće kažnjeni u onoj mjeri u kojoj oni to budu mogli. Međutim, sigurno je da ne smiju biti potcijenjene bilo kakve prijetnje radikalnih islamista“, kaže Galijašević.

On je ponovio da se bezbjednosne strukture u BiH moraju aktivnije pozabaviti pitanjem radikalnih islamističkih grupa.

Ekstremistička grupa „Islamska država“ pozvala je svoje pristalice da ubijaju građane svih zemalja članova globalne antiterorističke koalicije, uključujući i BiH.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se