5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Aktivnosti Udruženja porodica sa četvoro i više djece „Naši anđeli“

Udruženje porodica sa četvoro i više djece “ Naši anđeli“ iz Zvornika proteklih mjeseci bilo je veoma aktivno, a djelatnost su uglavnom usmjerili na obezbjeđivanje raznih vidova pomoći za svoje članove.

Predsjednica Udruženja Dragana Ćupović rekla je da su za 15 porodica iz Udruženja koje su bile poplavljene i čije su kuće bile oštećene klizištima, u više navrata dodijeljeni paketi sa osnovnim namirnicama za život i sredstvima za higijenu.

– Takođe, i 9 porodica koje imaju djecu uzrasta do dvije godine dobile su pakete sa odjećom, hranom, pelenama i higijenskim sredstvima, a pomoć je stigla i do 17 porodica lošeg materijalnog stanja. Pored toga, donatora koji su željeli da ostanu anonimni, po svom izboru pomogli su u namještaju tri porodice, a jednoj porodice novčanim sredstvima. Aktiv žena SNSD-a pomogao nam je garderobom za Dan porodice, a sa prehrambenim paketima za vaskršnje praznike – rekla je Ćupovićeva.

Ona je dodala i da je Humanitarna organizacija „Nemanjići“ iz Tićina pomogla članovima udruženja, i to porodici Sikimić iz Karakaja opremanjem kupatila, Mijićima iz Malešića kupovinom koza i popravnom „kombija“, Ignjatoviće iz Drinjače namještajem, veš mašinom i prehrambenim artiklima, te Draškoviće iz Zvornika novčanom pomoći.

– Ovim putem se zahvaljujemo svim donatorima koji nam pružaju nesebičnu pomoć, a koja našim članovima i te kako puno znači. Takođe, zahvaljujemo se Opštini Zvornik i zvorničkom Crvenom krstu koji su se odazvali na svaku našu molbu – poručila je Ćupovićeva.

Ona je podsjetila da je u julu šestoro djece iz Udruženja otputovalo na more u Dječije odmaralište Kumbor preko Fonda dječije zaštite, kao i da je za 48. odličnih učenika Ministrastvo prosvjete i kulture obezbijedilo besplatne knjige, dok je 58 učenika u srednjim školama oslobođeno plaćana upisnina.

Udruženje „Naši anđeli“ broji 142 porodice sa 573 djece.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se