9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Zvornička publika pjevala sa Nešom „Galijom“

Zvornička publika sinoć je pjevala uz Nešu „Galiju“ tokom koncerta koji je trajao duže od dva sata, a u okviru 14. „Zvorničkog ljeta“.

Nakon koncerat, popularni muzičar rekao je da je zvornička publika sjajna, napomenuvši da je u Zvorniku već 4-5. put, te da je svaki put bilo drugačije, u zavisnosti od povoda.

A u zvorničkoj publici bili su i stari i mladi i svi su pjevali sa Nešom. Činjenicu da osnovci i srednjoškolci pjevaju njegove stare hitove objasnio je da je to potvrda da su dobro radili.

„Jer čovjek kad piše pjesme, radi to ne da bi bile hit, nego da bi im udahnuo život, to je kao novi čovjek, kad uspijete da napišete pjesmu koja se otrgne od samog autora i ima nekakav nezavisni život. Mi kao autori u stvari čisto kao informaciju znamo da smo je mi napisali, ali zaista je ne osjećaš tako u pravom smislu, već ta pjesma ima nekakav nezavistan život, ima nekakav svoj put, to u stvari znači da smo mi dobro radili sve vrijeme i da smo bili u pravu. Možemo da govorimo šta god hoćemo i da mislimo šta god hoćemo, ali ono što činimo, govorim o našim djelima, to je ono što odzvanja u vječnosti.“

Nešo je u razgovoru sa novinarima najavio da bi novi album trebalo da se pojavi krajem ove godine.

„Mi nismo u poziciji da moramo da objavimo album, hvala Bogu, tako da mi to jednostavno radimo kad to zaista bude gotovo. Mislim da je materijal dosta dobar i da smo uspjeli da vratimo onu tematsku snagu koju smo imali prije nekih 30 godina, jer čini mi se da je rok&rol posljednja odbrana od mentalnog ropstva, mislim da je rok&rol muzika koja je govorila o slobodi uma i nekako su nam tesktovi otišli u tom pravcu, da isričamo priču na jedan fin način o onome što nas okružuje i onom što nam se dešava, a da to ne bude banalno i politikanstvo“.

Za produkcijske kuće je rekao da smatra da su u jednom ozbiljnom zastoju.

„Jedine koje objektivno rade su one koje nama ne pripadaju ili mi ne pripadamo njima, to su kuće koje se bave nekom drugom vrstom muzike i njima zbog same prodornosti, da ne koristim nikakve ružne reči, ne treba ta nekakva posebna organizacija da bi te pjesme zaživjele, a i kad zažive to je kratko, gotovo da ne možem da se sjetimo koje su to pjesme, to je prolazna varijanta. Ono što se sada nameće je potpuno nov sistem, a to je da vjerovatno nećemo objaviti album u cjelosti, nego ćemo ići pjesma po pjesma, posebno što mislimo da bi bilo jako važno probati da se to interpretira kroz nekakav drugi medij. Palo nam je napamet da bi to možda bilo dobro kao jedno digitalno pozorište, da se napravi jedna predstava koja bi jako dobro prijanjala uz muziku, pogotovo sa posebnim osvrtom na naše stare velike umjetnike, mnoge od njih koji nisu živi i mislim da je jako važno pričati o moralu, ali vidjećemo, otom po tom.“

Na pitanje kako ocjenjuje muzičku scenu Srbije, on je rekao da sve ono što se dešava u zemlji, se projektuje i kroz muziku.

Drugog dana „Zvorničkog ljeta“, u okviru dnevnog programa održana je i 11. „Drinska regata“ pod sloganom „Drina je samo jedna“.

Večeras će biti održan koncert beogradske grupe „MVP“, nakon čega će početi četvoodnevni „Biskop na otvorenom“ u okviru kojeg će, sa projekcijom od 23.00 časa na igralištu pored osnovne škole, u slučaju kiše u Domu omladine, biti prikazan film „Hladni juli“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se