23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Zvornička muzička škola dobila violinu

Osnovna muzička škola u Zvorniku ovih dana dobila je vrijedan instrument – radi se o violini, koja je donacija Švajcarke Monike Čumperlin, a koju je direktoru ove škole, Ljubiši Popoviću, uručila Bosiljka Kulišić.

Ova dvadesetpetogodišnja Zvorničanka u Zvorniku je završila Osnovnu muzičku školu, a u Beogradu srednju muzičku školu. Osnovni studij Muzičke akademije odsjek harmonika završila je u Bernu u Švajcarskoj, master za izvođača u Lucernu gdje trenutno priprema i drugi master za instrumentalnu pedagogiju. Bosiljka radi kao nastavnik harmonike u Osnovnoj muzičkoj školi u Lucernu i Muzičkoj školi regiona Obermarh, a dio ljetnjeg raspusta provodi u svom rodnom gradu Zvorniku.

– Moja prijateljica Monika zna da ja dolazim iz siromašne zemlje i pitala me je da li znam neku školu kojoj bih mogla da ponesem violinu, kao njen dar. Ja sam rekla da ima moja škola kojoj trebaju instrumenti. U vrijeme kad sam ja pohađala ovu školu nije bilo odsjeka violine, ali sam razmišljala i ako sada nema, otvoriće ga nekad i tako sam violinu donijela ovdje – ispričala je Bosiljka koja je dala ideju kome da se pokloni violina i koja je donijela ovaj instument u Zvornik.

Popović je izrazio veliku zahvalnost na ovoj, kako je rekao, vrijednoj donaciji. –

Želim da se zahvalim Moniki Čumperlin na poklonjenoj violini, a koja neće biti u mogućnosti da čuje ove riječi zahvalnosti, jer živi u Švajcarskoj, ali će joj svakako utiske i zahvalnicu prenijeti naš bivši učenik na odsjeku harmonike Bosiljka Kulišić koja živi i radi kao profesor harmonike u Švajcarskoj, a koja je sugerisala i posredovala da se ovaj vrijedan instrument dodjeli baš našoj školi. Koristim ovu priliku da se zahvalim u ime svih učenika, nastavnika i u moje lično ime, a naročito u ime učenika sa odsjeka violine koji će ovaj instrument koristiti već od četvrtog razreda. Takođe će omogućiti da uživaju u stvaranju kvalitetnog zvuka, virtuoznog sviranja, a sve to će svakako uticati na podizanje kvaliteta nastave – rekao je Popović koji je Bosiljki predao Zahvalnicu za donatorku Moniku.

Ukupan broj učenika koji pohađaju odsjek violine u zvorničkoj Osnovnoj muzičkoj školi je 25. Odsjek violine uveden je prije dvije godine.

Bosiljka  ima 25 godina, a njena godinu i po mlađa sestra koja je završila muzičku akademiju u Luganu, i master za izvođača u Luganu, i sada je upisala dalje školovanje u Torontu.

Brat Danilo je četvrti srednje klavira i sada ide dalje u muzičku školu „Isidor Bajić“ u Novom Sadu. On je na brojnim međunarodnim takmičenjima osvajao prva mjesta, a sljedeće godine čeka ga prijemni na neki od fakulteta u svijetu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se