23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Zekić vratio trofej „Kupa nada“ U Republiku Srpsku

Nikola Zekić, najbolji mladi teniser Republike Srpske u konkurenciji do 10 godina pobjednik je međunarodnog turnira „Kup nada“ koji je proteklog vikenda održan u Banjaluci.

Zekić je u konkurenciji najboljih tenisera iz okolnih zemalja trijumfovao pobjedivši u finalu Ahmeda Hurtića iz Federacije BIH  sa 9:4.

Tradicionalni međunarodni turnir „Kup nada“ koji se svake godine održava u Banjaluci, u organizaciji teniskog kluba Matchball ove godine je okupio oko tridesetak najtalentovanijih tenisera iz BiH kao i iz zemalja u okruženju.

Zekić je i ovaj put kao i tokom cijele sezone pokazao da je najtalentovaniji teniser sa ovih nasih prostora pa i šire.

Ovaj turnir do sada su osvajali talentovani juniori kao sto su Filip Krajinović, Damir Džumhur, Nikola Milojević, Laslo Dera, Dušan Lajović i drugi koji su kasnije pokazali svoj kvalitet i u seniorskoj konkurenciji, pa shodno tome očekuje se i od Zekića da nastavi njihovim putem.

Zekić je inače u svojoj konkurenciji u ovoj godini pobjednik na svim turnirima na kojima je učestvovao, a između ostalih i na otvorenom prvenstvu Republike Srpske. Ovaj trofej posebno je značajan iz razloga što ga u poslednjih 10 godina  nijedan teniser iz naše zemlje nije osvojio.

 

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se