20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Završena Prva liga Republike Srpske u šahu

Titula šahistima Šamca, zvornička Drina treća

TESLIĆ – U hotelu Kardijal u Tesliću, završena je Prva liga Republike Srpske u šahu za seniore, žene i omladince.

Titule prvaka u seniorskoj konkurenciji osvojili su šahisti ekipe Šamca sa 16 bodova /37 meč poena/. Drugi su bili šahisti ekipe Gorski Termag iz Rogatice sa 11 /32/, a treća ekipa Drine iz Zvornika sa takođe 11 bodova /29,5/.

Dalje slijede: Jedinstvo iz Brčkog sa 10 /26,5/, Derventa sa 9 /27,5/, Srbac 9 /26/, Una /Kozarska Dubica/ 9 /26/, Mladost /Gacko/ 8 /26,5/, Mladost /Teslić 5 /21/, i Lijevče /Nova Topola/ sa 2 /18/.

Ekipa Šamca će se iduće godine takmičiti u Premijer ligi BiH, a Prvu ligu RS napuštaju ekipe Mladosti iz Teslića i Lijevča.

Za ekipu Šamca nastupali su internacionalni majstori Goran i Zoran Arsović, internacionalni majstor Zoran Runić, majstor Fide Miro Pandurević, te Aleksandar Simić i Goran Pisarević

Titulu prvaka kod žena osvojile su šahistkinje Obudovca sa 3 boda /4/, ispred ekipa Pošk Potočani i Pantera iz Bijeljine.

Kod omladinaca trijumfovala je ekipa Osnovca iz Bileće sa 6 /11/, ispred ekipa Skakač iz Banja Luke, Mladosti iz Teslića i Poška iz Potočana.

U oviru Prve lige odigrano je i brzopotezno prvenstvo Republike Srpske na kome je pobjedio velemajstor Miodrag Savić iz Zvornika sa 7 poena U brzopoteznom ekipnom prvenstvu prvo mjesto je osvojila ekipa Une iz Kozarske Dubice ispred prve ekipe Šamca i Srpca.

Organizator prvenstva bio je Šahovski savez Republike Srpske, a domaćin Šah klub Mladost iz Teslića.

Drago Gajić

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se